Haberler

Biden: Gülen'in İadesine Obama Karar Veremez, Verirse Görevden Alınır

Güncelleme:

ABD Başkan Yardımcısı Biden, FETÖ elebaşının iadesiyle ilgili "Fedaral mahkeme dışında kimse iade kararı veremez. Başkan bunu kendisi karar veremez. Obama bunu yaparsa görevden alınır." dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından kabul edilen ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden, düzenlenen ortak basın toplantısında yaptığı açıklamada, "ABD, müttefikimiz Türkiye'yi desteklemektedir. Bizim desteğimiz mutlaktır ve hiçbir şekilde sarsılmaz." ifadelerini kullandı.

Biden, 15 Temmuz darbe girişimi ile ilgili olarak, "Bu darbe girişimi sadece Türk hükümetine değil, Türk halkına karşı yapılmış bir saldırıydı ve bu ülkedeki en önemli değerlere yapılmış, çok şiddet içeren bir ihanetti. (Bunlar) Küçük bir grup, esasında korudukları insanlara hizmet etme yemini etmiş bir gruptu." dedi.

"KEŞKE DAHA ÖNCE GELEBİLSEYDİM"

Darbe girişiminin hemen ardından Türkiye'ye gelmemesiyle ilgili olarak Biden, "Amerikan halkı sizin yanınızda. Barack Obama ilk arayanlardandı. Özür dilerim, keşke daha önce buraya gelebilseydim" dedi.

"TÜRK SINIRI TÜRKİYE TARAFINDAN KONTROL EDİLMELİ"

Biden, DAEŞ'e yönelik Fırat Kalkanı operasyonuyla ilgili, "Şuna güçlü bir şekilde inanıyoruz ki Türk sınırı Türkiye tarafından kontrol edilmeli." ifadelerini kullandı.

FETÖ ELEBAŞININ İADESİ KONUSU

Biden, FETÖ elebaşı Fethullah Gülen'in iadesi konusunda ise şunları söyledi, "Gülen'in iadesi talebi konusunda hukukçular çalışıyor. Daha önce hiçbir davada bu kadar çalışıldığını hatırlamıyorum. Gülen'i korumak için gibi bir niyetimiz ve nedenimiz yok. ABD ne kadar güçlü olursa olsun, Fedaral mahkeme dışında kimse iade kararı veremez. Başkan da buna kendisi karar veremez. Obama bunu yaparsa görevden alınır. Gülen ABD yönetimine sığınma talebinde bulunduğunda Bush onu reddetmişti. Yargıya gitmiş ve yargı kararıyla kalması sağlanmıştır."

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Barack Obama Joe Biden Türkiye Politika Dünya Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title