Haberler

Bıçakla Yaralanan Genç Sedyeyle Lys Sınavına Girdi

Türkiye geneli yapılan Lisans Yerleştirme Sınavı'na (LYS) bıçakla yaralanan genç sedyeyle sınava alındı.

Türkiye geneli yapılan Lisans Yerleştirme Sınavı'na (LYS) bıçakla yaralanan genç sedyeyle sınava alındı.

Muhammet Öztunç (17) isimli genç uğradığı bıçaklı saldırıdan dolayı hastanede tedavi altındayken LYS girmek için ambulansla Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Zeve kampusunda bulunan Zeve İlkokuluna getirildi. Ailesi tarafından ambulansla Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nden alınarak sınava girmesi için getirilen Öztunç, yarası dikişli olduğundan sedyeyle alınmak istendi ancak kurallar gereği sedyeyle içeri alınamayacağını yetkililerin söylemesi üzerine, Öztunç, 3. katta sınav olacak salona yürümek zorunda kaldı. Sınava yaralı olarak gireceğini ancak çok fazla bir şey yapamayacağını söyleyen Öztunç, yaranın acısından sınava kendini veremediğini belirtti.

Baba Celal Öztunç ise, bodrum katta yaşadığını ve inşaatlarda çalışarak çocuklarını okutmaya çalıştığını belirterek, "Ben yazın işçilik yaparak çalışıyorum sadece çocuklarımı okutmak için. Benim 4 tane çocuğum okuyor. Ne zorluklarla ne şartlarla bu güne getirdim. Yalnız sınava hazırlansın diye okutmak istedim. Çocuğum dershanede iken A.Ş. şahıs, benim çocuğumu kıskanarak, başka hiçbir dava, hiçbir şey aralarında olmadığı halde, "ben seni sınava sokturmayacağım" diye tehdit etmiştir. Sınava denk getirerek benim çocuğumu ağır yaraladı" dedi.

Daha fazla konuşamayan baba Öztunç, olayın detayı Muhammet'in ağabeyi Eren Öztunç anlattı. Eren Öztunç, "Olay 18 Haziran günü gerçekleşti. Kardeşim deneme sınavı için dershaneye gitmişti. Dershaneden çıkmak üzereyken bu olayı gerçekleştiren A.S. isimli şahıs ve yanındaki iki arkadaşıyla kardeşimi dışarı çağırmak suretiyle dershanenin arka tarafına kuytu bir köşede önce telefonunu elinden alıyorlar. Daha sonra söz dalaşından sonra şahıs kardeşimi bıçaklayarak ağır bir şekilde yaralıyor. Kardeşim kendi çabasından yürüyerek yakındaki özel bir hastaneye giderek 18 yaşın altında olmasına rağmen, kimliğiyle giriş yaptığı halde, sadece kanı biraz temizleyip gölge hastanesine gitmesini istemişler. Kardeşim kendi çabasıyla 15 kilometre uzaklıktaki Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesine giderek yolda çok kan kaybetmiş. Hastaneye geldiğinde tekrar kimliğiyle giriş yapılıyor bıçaklanma tanısı yazıldığı halde, hiçbir şekilde adli vaka yapılmıyor. Kardeşim ameliyata alınıyor, ameliyattan çıktıktan sonra bize ulaşıyor. Hastaneye geldiğimizde bizzat hastane polisiyle birlikte yeni adli kaydı evrakları düzenledik. Sınava şimdi getirdik. Bin bir zorlukla getirdik ve sedyeyle kardeşim içeri alınmadı. Ayağında takriben 30, 35 dikiş var şuanda. Bu dikişlerin patlama korkusuyla biz sedyeyle çıkarılmasını istedik. Ancak içeri alınmayıp 3. kata yürüyerek çıktı. Şuan endişeyle bekliyoruz ve ambulans da burada bekliyor" şeklinde konuştu.

Daha sonra sınav çıkışı ise Muhammed Öztunç fazla soru cevaplayamadığını söyledi. - VAN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Türkiye Lys Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title