Haberler

Bıçak Ustası Araba Yaptı

Serinhisar'da 40 yaşında bir bıçak ustası tüm işçiliğini kendisinin üstlendiği bir otomobil yaptı.

Yüzyıllardır bıçak ve kılıç üretim merkezi olan ve "demirciliğin babadan oğula geçtiği" Serinhisar ilçesinin Yatağan Mahallesi'nde  40 yaşındaki Hüseyin Kocakaya otomobil yaptı.

AA muhabirine, 2 yıl önce bir motosiklet almaktan vazgeçerek evinin bahçesinde bir otomobil yapmaya başladığını anlatan Kocakaya, 'Yatağan' adını verdiği arabasının, bıçakları gibi sağlam olduğunu iddia etti.

Kocakaya, iki demir profil ile ve arkadaşının hasarlı otomobilinden aldığı malzemeler ile yola çıktığını belirterek "Demir testeresi yardımıyla kafamda oluşturduğum modeli ortaya çıkartmaya başladım. Arabamın  tüm işçiliğini elimde yaptım. Aracımın motor kısmı yeni çıkan çapa motorlarından taktım. Yani 2 ileri 1 geri şanzımanlı bir motordan oluşuyor. Aracım normal araç kullanır gibi gaz verince motor hareketiyle arabanın tekerine aktarılıyor. Lastikleri motosiklet lastiklerinden taktım" dedi.

Aracının saatte 40 kilometre gidebildiğini ancak yasa gereği trafiğe çıkamadığını belirten Kocakaya, yaptığı otomobili görenlerin fotoğraf çektirdiğini söyledi.

Hüseyin Kocakaya sünnet törenlerinde kiralayabileceğini ifade ettiği aracı için 2 bin 500 lira masraf yaptığını, elektrik aksamı konusunda çıkmaza girdiğinde yardım aldığını belirtti. - Denizli

Kaynak: AA / Güncel

Serinhisar Yatağan Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Üsküdar- Samandıra metro hattı neden çalışmıyor? Üsküdar- Samandıra metro hattında kaza mı oldu? Şevket Çoruh'a Arka Sokaklar'a geri mi dönüyor? Arka Sokaklar'a ne zaman geri dönecek? 1 Mayıs'ta Taksim meydanında kutlama yapılacak mı? Vali açıklama yaptı mı? 24 Nisan'da okullar tatil mi? 24 Nisan tatil mi? 24 Nisan'da okullar tatil olacak mı? ANKARAGÜCÜ- BEŞİKTAŞ MAÇI: ZTK maçı ne zaman, nerede oynanacak? Ankaragücü- Beşiktaş maçı izle! 1 Mayıs'ta Taksim Meydanı açık mı? 1 Mayıs kutlamalarına izin verilecek mi? İsmailağa Cemaati'nin lideri Hasan Kılıç öldü mü? Hasan Kılıç neden öldü, kaç yaşındaydı? Hasan Kılıç kimdir? İsmailağa Cemaati'nin lideri Hasan Kılıç nereli, kaç yaşında? MOTORİNE İNDİRİM Mİ GELİYOR? Motorine ne kadar indirim geliyor? GÜNCEL AKARYAKIT FİYATLARI! Müge Anlı'da büyük yüzleşme! Kocasını terk edip büyüttüğü üvey oğluyla kaçan kadın ne dedi, olay ne? Hande Sarıoğlu ve Yağmur Çevik neden kavga etti, olay ne? ARTO BİLE AYIRAMADI! Devlet Bahçeli ve Mehmet Şimşek arasında gerginlik! Mehmet Şimşek ilk açıklamasında ne dedi? "Yerel halk" tartışması ne? Cem Yılmaz kaç yaşında? Cem Yılmaz'ın uzun yaşama sırrı ne? Mustafa Kemal Atatürk'ün ÇOCUKLAR için söylediği sözler! Atatürk, çok sevdiği çocuklara ne dedi? Üsküdar- Samandıra metro hattında arıza! M5 METRO ARIZALI MI? Üsküdar metrosunda ne arıza var, ne zaman giderilecek?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title