Haberler

Biberin En 'Tatlı' Hali

Biberin acısının da tatlısının da yarıştığı Nilüfer Belediyesi 3. Ürünlü Biber Festivali renkli görüntülere sahne oldu.

Biberin acısının da tatlısının da yarıştığı Nilüfer Belediyesi 3. Ürünlü Biber Festivali renkli görüntülere sahne oldu. En iyi biber yetiştiricilerinin seçildiği festivalde bibek yemekleri ve tatlıları yarışırken, İzel de konser verdi.

Nilüfer'in biberiyle ünlü Ürünlü Mahallesi, bu yıl üçüncüsü düzenlenen Ürünlü Biber Şenliği'nde çok sayıda ziyaretçiyi ağırladı. Festivalin en renkli görüntüleri biberli yemekler yarışması'nda yaşandı. Başkan Bozbey ve eşi Seden Bozbey'in de yer aldığı jüri üyeleri, yarışmacıların özenle hazırladıkları yemek ve tatlıların tek tek tadına bakarken karar vermekte zorlandı. 10'u kadın biri erkek toplamda 11 kişinin katıldığı biberli yemekler yarışmasında jürinin en çok dikkatini çeken ise biberli tatlılar oldu. Biberli sütlaç ve acılı kırmızı biber tatlısının da yer aldığı yemek yarışmasında sivri biberli bahar kebabıyla Rabia Beki birinci olurken, acılı biber tatlısıyla farklı bir lezzeti sunan Zeynep Çakır ikinci, kaymaklı domata biberi dolma ile yarışmaya katılan Nazmiye Kızmaz da üçüncü oldu.

Ürünlü'de en iyi biber yetiştirenler de festivalde ödüllendirildi. Jüri üyeleri tarafından bir hafta boyunca tarlalarda yapılan incelemede verim, kalite, çevre düzeni, hastalık ve zararlı durumuna göre değerlendirme yapıldı. Değerlendirme sonucunda biber üreticisi Fikri Atan birinci olurken Şerife Çakır ikinci Rüstem Dinç de üçüncü olmaya hak kazandı.

Başkan Bozbey, yemek yarışmasına katılanları kutlayarak, "Biberin tatlısı olur mu diyorsun, ama biberin tatlısını yedik. Reçeli var mı diye düşünüyorsunuz, reçelini yedik. Nilüfer'de özellikle kadın derneklerimiz inanılmaz başarılara imza atıyorlar. Onlardan bir tanesi de Ürünlü Kadın Dayanışma Derneği. Derneğimizin misafirlerini ağırlayacağı, lezzetlerini tattıracağı hamamı restore edip onlara tahsis ettik. İnanıyorum ki bundan böyle orada birbirinden lezzetli yemekleri gelen konuklarıyla paylaşacaklardır" şeklinde konuştu.

3. Ürünlü Biber Festivali'nde sanatçı İzel de sevenleriyle bir araya geldi. Şehitlere minnet duyduklarını söyleyen İzel, "Buradan tüm şehitlerimize dualarımızı gönderiyoruz" dedi.

Tüm Türkiye'nin olaylar karşısında güçlü olması gerektiğini söyleyen İzel, izleyicilerle birlikte 10. yıl marşını söyledi. Yaklaşık iki saat sahnede kalan İzel önce "Hepimiz özgürüz" dedi ardından da hayranlarının karşısında ilk kez peruğunu çıkararak bir sürpriz yaptı. - BURSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Magazin

İzel Magazin Haberler

title