Haberler

Bezmialem Vakıf Üniversitesi'nde Uluslararası Afet Kongresi

Bezmialem Vakıf Üniversitesi, 31 Ekim-2 Kasım tarihleri arasında Uluslararası Afet Kongresi'ne ev sahipliği yapacak.

Üniversiteden yapılan açıklamaya göre, Türkiye'nin ilk Uluslararası Afet Kongresi 31 Ekim-2 Kasım tarihleri arasında Bezmialem Vakıf Üniversitesi'nde gerçekleştirilecek. Afet yönetimiyle ilgili hemen her konunun değerlendirileceği kongre kapsamında ayrıca kurslara, sözlü bildirilere yer verilecek ve pek çok bilimsel çalışmanın sunumları yapılacak.

Kongreye yurt dışından katılacaklar arasında Kanada'dan Matt Capobianco (GlobalMedic), Finlandiya'dan Toni Leikas (Michtech), Suudi Arabistan'dan Kenan Bağcı (Oic-Sesric), Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nden İbrahim Çağlar (Sivil Savunma Teşkilatı), Almanya'dan Klaus Röper (Sar Germany), Hollanda'dan Mark Albon (OPCW) ve İngiltere'den Andrew Lee (Sheffield University) gibi alanlarında dünyanın en yetkin isimleri yer alıyor.

Türkiye'de ilk kez Bezmialem Vakıf Üniversitesi'nde kurulan Afet Yönetimi Yüksek Lisans Programı, Afet Yönetimi Doktora Programı ve Afet Tıbbı Doktora Programı bu alandaki akademisyen ihtiyacının karşılanmasına katkı sağlıyor. Kongrede afet alanında tüm standartların ilgili bakanlıklar, üniversiteler ve sivil toplum kuruluşlarının desteğiyle belirlenebileceği vurgulanacak.

Kongrede, tartışılacak konulardan bazıları şunlar:

"Afet eğitimleri, eğitim içerikleri ve eğitim modülleri, afet müdahale ekipmanları ve standartları, afette görevli personelin özlük hakları ve görev esnasında ortaya çıkabilecek hukuki problemleri ile çözüm önerileri, kurtarma operasyonları ve doğru uygulamalar, yangın ve yangın ortamında kurtarma operasyonları, afet lojistiği ve lojistik yönetimi, afet hemşireliği ve hassas grupların sağlık bakımı, afetlerde kimliklendirme, nükleer tehlikeler, radyasyon yaralanmaları ve korunma, arama köpeği ve eğitimleri, KBRN mobil uygulamalar ve hastane KBRN hazırlıkları."

Bezmialem Vakıf Üniversitesi Rektörü Prof. Dr Saffet Tüzgen, konuya ilişkin değerlendirmesinde, sağlıklı ve mutlu bir ömür sürmek için afet gibi acil durumlara karşı ülke olarak sürekli hazır olmak gerektiğini ifade etti.

Ulusal ve uluslararası boyutta konunun uzmanlarının konuşmalarıyla bilgilerini tazeleyeceklerini, duyarlılığı artıracaklarını ve afet yönetimini tüm boyutlarıyla irdelemeye çalışacaklarını belirten Tüzgen, şunları kaydetti:

"Afet yönetim sisteminin farklı alanlarında görev üstlenen tüm akademisyenleri, yöneticileri ve çalışanları sorunlarımızı, kaygılarımızı, beklentilerimizi, başarılarımızı ve başarısızlıklarımızı paylaşmak üzere düzenleyeceğimiz kongremizde buluşmaya davet ediyoruz."

Kongre hakkındaki bilgilere "kongre.bezmialem.edu.tr" adresinden ulaşılabilecek. - İstanbul

Kaynak: AA / Güncel

Finlandiya Türkiye Kanada Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi? Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli? Berat Kandili ne zaman 2024? Berat Gecesi hani güne denk geliyor? Berat Kandili'nde oruç tutulur mu, hangi ibadetler yapılır? Mesut Turan kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Çukurca Belediye Başkan adayı Mesut Turan kaç yaşında, nereli? Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu! NİSAN AYI MEMUR MAAŞLARI ERKEN ÖDENECEK Mİ? 2024 Nisan ayı memur maaşları bayramdan önce yatar mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title