Haberler

Bezmialem Vakıf Üniversitesi Akademik Yıl Açılışı

Cumhurbaşkanı Erdoğan: (1) "Eğitim, sağlık, adalet, emniyet... Bu alanlarda kararlı adımlar attık, hamd olsun sürekli ilerledik ve büyüme noktasında verdiğimiz sözler tek tek yerine gelmeye başladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, eğitim, sağlık, adalet ve emniyet alanlarında kararlı adımlar attıklarını, bu 4 alanda Türkiye'yi çok farklı yerlere ulaştırdıkları belirtti.

Erdoğan, Bezmialem Vakıf Üniversitesi'nin akademik yıl açılış töreninde yaptığı konuşmada, Bezmialem Valide Sultan'ı rahmet ve minnetle yad ederek, mekanının cennet olması için dua ettiğini söyledi.

Bu vakıf ve hastanenin 171 yıl önce kurulduğunu dile getiren Erdoğan, şunları kaydetti:

"Bu vakıf ve hastane tam da Valide Sultan hazretlerinin arzu ettiği gibi Osmanlı coğrafyasının her köşesinden hastalara şifa dağıtmanın gayreti içinde oldu. Başta Valide Sultan olmak üzere emeği geçenlere çok hayır duası kazandırdı. 2010 yılında burada bir üniversite kurulmasını temin ettik. Bu aslında geçmişte bazı hocalarımızın da çok büyük arzusuydu. Özellikle rahmetli Asaf hocamız bunu çok çok arzu ederdi, hamd olsun bu gerçekleşmiş oldu ve vakfa ayrı bir boyut kazandırdı. Şu anda sadece hastanesiyle değil, seçkin akademik kadrosuyla, yetiştirmekte olduğu donanımlı öğrencileriyle Bezmialem Vakıf Üniversitesi, hem özüyle buluştu hem de dünya ölçeğinde, az önce de dinlediğimiz gibi bir üniversite konumuna geldi."

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Vakıflar Genel Müdürlüğünün başkan ve mütevelli heyeti ile rektörü de tebrik ettiğini belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bu büyük eğitim kurumunun oluşumunda emeği geçen herkese şahsım, milletim adına şükranlarımı sunuyorum. Bezmialem Vakıf Üniversitesinin tıp, diş hekimliği, eczacılık ve sağlık bilimleri fakülteleriyle sadece sağlık alanında değil, çok değişik alanlarda faaliyet gösteriyor olmasını çok çok önemsediğimi de burada özellikle vurgulamak isterim. Bunun elbette dezavantajları var ancak avantajlarının daha fazla olduğunu ve olacağını düşünüyorum. Daha 5 yıllık bir üniversite olmasına rağmen Bezmialem Üniversitesi hem 171 yıllık hastane tecrübesini alarak hem de tek bir alana yoğunlaşarak farkını ortaya koymaya başladı. Tabii bu yıl 2 bini aşkın öğrencisiyle az önce de müjdesini aldığımız gibi, inşallah önümüzdeki yıl ilave bin öğrencisiyle 3 bine ulaşacak bir yapıyla - ki atılabilecek bazı adımlar benim de şu anda hayal ve umut dünyamda olan bazı hayaller var- inşallah Bezmialem'in çok kısa bir zamanda dev bir kampüse ulaşmasıyla çok çok farklı bir üniversite haline gelmesi, uluslararası camiada çok daha etkin bir hale gelmesi inanıyorum ki bizim vakıf medeniyetimizin de yayılması açısından çok şeyler ifade edecektir."

"Valide Sultan'ın vakıfnamesine uygun şekilde"

Bu sayede tıp alanında çok değerli araştırmalar yapılacağına inandığını dile getiren Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Ayrıca dünya ölçeğinde saygın, bilinen, tanınan bilim adamlarımız buradan yetişecektir. Tabii gelir noktasında, bu kaynaklar noktasında sıkıntılar yok değil, var. Biraz sonra Vakıflar Genel Müdürümüzle birlikte aynı şekilde mütevelli başkanı rektörümüz oturup bir değerlendirme de yapacağız. Şimdi bizim vakıf medeniyetimizde malum gelirlere baktığınız zaman bir hayrat, bir akar görürsünüz aynı şeyin burası için de olması çok çok önemli. Yani bir taraftan akar bir taraftan hayrat bunların gelmesi, az önce Ahmet beyin ifade ettiği gibi Valide Sultan'ın özellikle tavsiyesi, onun vakıfnamesine uygun bir şekilde yaşam zeminini de bize hazırlamış olacaktır."

3 Kasım tarihinin önemi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 3 Kasım'ın kendisi için çok farklı bir anlamı bulunduğunu, 12 yıl önce o zaman genel başkanı olduğu siyasi partinin, ilk seçimlerine girip, milletten aldığı yetkiyle tek başına iktidar görevini üstlendiğini hatırlattı.

Önce genel başkan olarak ardından hem genel başkan hem başbakan olarak 12 yıl boyunca başkanlığını yaptığı hükümetler için 4 öncelik belirlediklerini anımsatan Erdoğan, şunları kaydetti:

"Eğitim, sağlık, adalet, emniyet... Bu alanlarda kararlı adımlar attık, hamd olsun sürekli ilerledik ve büyüme noktasında verdiğimiz sözler tek tek yerine gelmeye başladı. Bu sözümüzün arkasında durarak, bu 4 alanda Türkiye'yi gerçekten çok farklı yerlere ulaştırdık. Eğitimde Türkiye çok köklü bir değişim yaşadı. İyinin dostu malum... Düşmanı iyidir, o da malum... Şimdi biz daha iyiyi tabii ki yapmamız lazım. Eksiklerimiz şüphesiz ki fazla fakat kimse tabii 12 yıl öncesini düşünmüyor. Şimdi bugüne bakıyor bugüne bakarak, 'şu eksik, bu eksik' başlıyor saymaya. Ben tabii Vakıf Gureba Hastanesi'nin öğrencilik yıllarımdaki halini çok iyi bilirim. Ama biliyorum ki bugünün nesli o hali bilmez. Nereden nereye geldik. Bunu kıyasladığımız zaman yarınların çok daha iyi olacağını görüyorum. Allah'ın izniyle bu başarılacak."

-"Şu an itibarıyla 250 bin dersliğe ulaştık"

Erdoğan, Türkiye'nin her yerinde yeni okullar açtıklarını belirterek, "Şu an itibarıyla 250 bin dersliğe ulaştık. Toplamda değil 250 derslik, 12 yılda bizim gerçekleştirdiğimiz bunlar. Eğitim imkanını fiziken ulaşılamaz olmaktan çıkardık" dedi.

Anadolu'nun birçok yerlerinde 110 kişilik sınıflar bulunduğunu anımsatan Erdoğan, şöyle devam etti:

"Ben şahsen İstanbul İmam Hatip Okulu'nda, Fatih'te 75 kişilik sınıfta okudum. Bizim sınıfta 75 öğrenciydik ama şimdi öğrenci sayılarımız hamd olsun 30'a kadar, hatta bazı yerlerde 15'e 20'ye düşmüş vaziyette, buralara geldi. Maddi sıkıntıları eğitimin önünde bir engel olmaktan çıkartmak için de önemli adımlarımız oldu. Burs ve yurt imkanlarını artırdık. Artık Kredi Yurtlar Kurumuna müracaat edildiği zaman geri döndürmek yok. ya kredi alır ya burs alır. Tabii ki krediler bursa göre daha fazla. Bunları şu anda veriyoruz geri döndürmek diye bir şey yok, burada kesin kararlılığımız var. Çocuklarını okutan ailelere maddi destekler sağladık."

- İstanbul

Kaynak: AA / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan İstanbul Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title