Haberler

Beytüşşebap'ta 2 PKK'lının Cenazesinde Olaylar Çıktı

Güncelleme:

Suriye ve Irak'ta IŞİD ile çıkan çatışmalarda ölen PKK'lı Sadi Özek ile İsmail Ataman'ın cenazeleri dün Şırnak'ın Beytüşşebap İlçesi'nde, örgütün mezarlığında defnedildikten sonra olaylar çıktı. Yollara barikat kuran göstericilere, polis gaz bombası ile müdahale etti.

ŞIRNAK'A GETİRİLDİLER

Irak'ın Sincar kentinde IŞİD'le çıkan çatışmada ölen PKK'lı 'Agir Kato' kod adlı Sadi Özek ile Suriye'nin Siluk kentinde ölen terör örgütünün bu ülkedeki kolu olan YPG'li 'Dilşer Botan' kod adlı İsmail Ataman'ın cenazeleri, dün memleketleri Şırnak'ın Beytüşşebap İlçesi'ne getirildi.

ÖCALAN FOTOĞRAFLARI TAŞIDILAR

Özek ile Ataman'ın cenazeleri öğleden sonra Yeşilöz Köyü yakınlarındaki Faraşin Yaylası'nda kurulan PKK mezarlığına götürülerek defnedildi. Cenazede PKK flamaları ile Abdullah Öcalan fotoğrafları taşındı.

POLİS MÜDAHALE ETTİ

Cenazelerin defnedilmesinin ardından Özek ve Ataman için Beytüşşebap'ın Halk Meydanı'nda taziye çadırı kuruldu. Bölgede cadde ve sokaklara barikatlar kuran yüzleri kapalı göstericiler ateşler yakarak trafiğe kapattı. Bölgeye gelen polis ekiplerine taş atan göstericilere gaz bombası ile müdahale edildi. Çıkan olaylar sırasında taziye çadırındaki masa ve sandalyeler de devrilirken, taziyeye katılanlar dağıldı.

BİR BEBEK GAZDAN ETKİLENDİ

Gece geç saatlere kadar süren olaylarda göstericiler ara sokaklara kaçarak dağıldı. Çevdeki bir evde bulunan bir bebek de atılan gazdan etkilenmesi nedeniyle çağırılan ambulansla Devlet Hastanesi'ne götürüldü.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Beytüşşebap Suriye Şırnak Irak Yerel Yaşam Güncel Haberler

500

Yorumlar (331)

GERÇEK:

NE ALIRSAN BİR LİRAYA SATILAN DÜKKANLARDAN İKİ BASMA ALIP BOYAMIŞLAR ELLERİNDE SALLIYOLAR. . . KOMEDİYA . . . . ESAS KONUMUZA GELELİM, . , . İKİ VATAN HAİNİ GEBERMİŞ ÇOKTA UMRUMUZDA ALLAH DEVAMINI DAİM ETSİN BAŞKA NE DİYEYİM

99
5
yanıtYanıtla
memet:

Kurdistanin birer neferisinz sahidim ruhunuz sad olsun...

11
87
yanıtYanıtla
ABC:

ÇOK MUTLUYUM İKİ KALLEŞ PKK LI ÖLMÜŞ, , , , , , BU PİSLİKLERİN İYİ GÜNLERİ , , , , , , GEBERİN

79
11
yanıtYanıtla
firat dicle:

bazi yorumlar kürtlerin adini kulanarak kürtlere hakaret dolu yorumlar yazilmis o insanlarin hic biri Kürt deyil ancak su var onlarin analari Kürtlerle hasne fisne etmis ondandir bende kürdüm diyorlar örnek biriben Selahaddini eyubunin torunuyum demis sen ancak yukarida anlatigim gibi Selahaddini torunu olabilirsin yoksa sen Kürd deyilsin ulan bizim zampara Kürdler basimiza ne belalar actilar iste sizin dolayli yoldan olan cocuklariniz bugün cikip bizlere hakaret ediyorlar Viransehirli

3
71
yanıtYanıtla
KAZO Y:

NE ŞEHİDİ , YOK ÖYLE BİR ŞEY DİAŞ İŞİTİ VURMUŞ YOVİ NANKÖRLÜK SİZİNKİ LO

3
71
yanıtYanıtla
ali:

Biz daha çok kürt leşi götüceğiz...muhaaaaa.

59
14
yanıtYanıtla
Hadi işid... ha faşist Türkler:

Burda cirit Atan tüm faşist Türklerin allah belasını versin

19
45
yanıtYanıtla
ecc:

ALLAH RAHMET ETSIN

12
52
yanıtYanıtla
...Mobil-IOS:

Tiplere bak ya allahım bunlar ile aynı ülkede yaşıyorum defolun gidinlan Kürt görünümlü ermeniler

54
8
yanıtYanıtla
firat dicle:

Sehitlerimize Allahtan rahmet ilk basta acili ailerininin basi sagolsun ve tüm serefli Kürdleri ve Kürdistan sagolsun ülkesinin halkinin namus ve serefi icin topragi icin küffarlara ve küffar yardimcilarina karsi savasarak Sehid olan bu genclerimiz gururumuzdur cigerimizin parcasidirlar ve onlarin yolunda gitmeye milyonlar hazirdir tek bir küffar Kürdistanda kaldigi müdetce bu savas devam edecektir tekrar Allah Sehitlerimize rahmet eylesin zaten yerleri cennettir Viransehirli

15
44
yanıtYanıtla
Tüm 331 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title