Haberler

Beytüşşebap Sular Altında

Beytüşşebap sular altındaŞIRNAK - Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesinde sağanak yağış, hayatı felç etti.

Beytüşşebap sular altında

ŞIRNAK - Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesinde sağanak yağış, hayatı felç etti. Köprülerin yıkıldığı, istinat duvarlarının çöktüğü, arsaların, evlerin ve ahırların sular altında kaldığı ilçedeki bazı köylerde hayvanlar telef oldu, vatandaşlar mahsur kaldı.

Beytüşşebap'ta günlerdir ara ara etkisini sürdüren sağanak yağış, ilçede hayatı felç etti. Yağış nedeniyle Habur Çayı taşarken, çay üzerindeki birçok köprü yıkıldı. Başaran, Ayvalık, Bolağaç, Mutluca, Günyüzü ve Taşarası köylerindeki birçok ev, ahır ve arsayı suların bastığı ilçede, patika yollar kullanılamaz hale geldi, istinat duvarları çöktü. Başaran köyünde ikamet eden Fersat Temel, çay kenarında bulunan kümesinin sular altında kaldığını anlatarak, "Günlerdir yağmur yağıyor. Tavuklar telef oldu. Evlerimizi boşaltacağız" dedi.

"Okula tepe ve arsalardan ulaşıyoruz"

Okula gittikleri yolun sular altında kaldığını, bu nedenle tarla ve tepelerden okula ulaştıklarını belirten Güler Gökçe adlı öğrenci, "Her yıl bu çileyi çekiyoruz. İlkbahar ayları korkutuyor. Yetkililere lütfen artık bu patika yolların sular altında kalmaması için çalışma yapsın, çayın kenarına duvar örsün" diye konuştu.

"Mahsur kaldık, köprü sular altında kaldı'

Bolağaç köyünde yaşayan Yusuf Üce, köylerindeki 5 evin su altında kaldığını kaydederek, "Kaç defa dilekçe verdim ama cevap gelmedi. Her yıl bu dertlerle uğraşıyoruz. Amcaoğlumun evi sular altında kaldı. Biz suyun diğer yakasında kalıyoruz. Mahsur kaldık, köprü sular altında kaldı. Hayvanlarımı ahırdan kaçırdım. Yetkililer bize daha büyük ve iki gözlü bir köprü yapsınlar" ifadelerinde bulundu.

Günyüzü köyünde yaşayan Hikmet Ölmez ise, bütün arsaların sular altında kaldığını belirterek, su şebekesinin de zarar gördüğünü anlattı.

ŞIRNAK - Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesinde günlerdir etkisini sürdüren sağanak yağış nedeniyle Habur Çayı'nın taşması sonucu Şırnak yolu ulaşıma kapandı. Vatandaşlar, yolda mahsur kaldı.

Beytüşşebap'ta günlerdir ara ara etkisini sürdüren sağanak yağış nedeniyle Habur Çayı taşarken, çay üzerindeki birçok köprü yıkıldı. Taşan çay nedeniyle Beytüşşebap-Şırnak karayolu da Ayvalık köyü mevkiinde ulaşıma kapandı. Çok sayıda vatandaş yolda mahsur kalırken, uzun araç kuyrukları oluştu. Yolun açılması için bölgeye belediye ve İl Özel İdaresi ekipleri gönderildi.

Mahsur Kalan vatandaşlardan İsmail Gökçe, "Başaran köyünden ilçe merkezine gidecektik. Ancak Habur Çayı'nın coşmasıyla beraber yolda mahsur kaldık. Yüzlerce vatandaş mahsur kalmış vaziyette. Günlerdir yağış var burada. İtfaiye ve özel idare ekipleri olay yerinde ancak yapacakları bir şey yok. Yolun açılmasını bekleyeceğiz, açılmazsa da dönmekten başka yapabileceğimiz bir şey yok" dedi.

ŞIRNAK - Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesinde etkili olan şiddetli yağmur çiçek açan meyve ağaçlarını olumsuz etkiledi. Yağmur nedeniyle ağaçların açan çiçekleri döküldü.

Beytüşşebap ilçesinde son günlerde etkili olan şiddetli rüzgar ve ardından başlayan yağmur meyve ağaçlarının çiçeklerine zarar verdi. İlkbahar aylarında havaların ısınmasıyla beraber çiçek açan badem, kayısı ve vişne ağaçları beyazlara bürünürken, şiddetli yağmur ağaçların çiçeklerinin dökülmesine neden oldu. Hüseyin Gökçe isimli vatandaş yüzlerce meyve ağacının çiçeklerinin döküldüğünü ve büyük zarara uğradığını söyledi. Gökçe, "Her yıl nisan ayında her yerde yağmur yağar, ancak bu kadar şiddetli yağmur olmuyordu. Bu şiddetli yağmur nedeniyle ağaçların çiçekleri zarar gördü. Tam bahar geldi derken, tekrar kış soğuklarını hissettik. Yağmur ve rüzgar çiçeklere zarar verdi. Bundan dolayı bu yıl verim alamayacağız" dedi.

Öte yandan yağmur ve eriyen kar sularının birleşmesi ile Habur Çayı su debisi de yükseldi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / 3.Sayfa

Güler Gökçe Beytüşşebap Ayvalık Şırnak 3.Sayfa Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title