Haberler

Beyşehirli Çiftçiler Göl Kıyısında Su Motoru Nöbetinde

Konya’nın Beyşehir ilçesinde tarımda sulama mevsiminin gelmesiyle birlikte ekili alanlarda kurulan çalışır durumdaki su motorlarının çalınmaması için çiftçiler, ellerinde av tüfekleriyle göl kıyısında nöbet tutmaya başladı.

Konya'nın Beyşehir ilçesinde tarımda sulama mevsiminin gelmesiyle birlikte ekili alanlarda kurulan çalışır durumdaki su motorlarının çalınmaması için çiftçiler, ellerinde av tüfekleriyle göl kıyısında nöbet tutmaya başladı.

Beyşehir'de tarımda sulama mevsiminin gelmesi ile birlikte ekili alanlarda kurulan su motorlarının çalınması üzerine alarm durumuna geçen jandarma ekipleri, bölgede yürütülen devriye ve pusu faaliyetlerini yoğunlaştırdı. Su motoru hırsızlığına karşı çiftçiler de av tüfekleriyle göl kıyılarındaki ekili alanlarda nöbet tutmaya başladı. Göl kıyılarında sabah saatlerine kadar çalışan su motorlarını özellikle çiftçilerin iftar ve sahur vakitlerinde tarlasından ayrılıp evine gitmesinden istifade eden hırsızlar, yerinden söküp çalıyor. Beyşehir'e bağlı Karadiken Mahallesi'nde ise su motoru hırsızlıklarına karşı önlem alan çiftçiler, av tüfekleriyle havanın kararmasından sabah saatlerine kadar nöbet tutmaya başladı. Hırsızlık olaylarının iftar ve sahur vakitlerine denk gelmesi nedeniyle bu vakitlerde tarlasından ayrılmayan, zaman zaman bölgede devriye ve pusu faaliyeti icra eden jandarma ekipleri ile birlikte iftar da açan çiftçiler, çalışır vaziyetteki su motorlarının yanına kimseyi yaklaştırmıyor. Çiftçiler, zaman zaman havaya uyarı ateşi açarak bölgeye gelebilecek muhtemel hırsızlara gözdağı da veriyor.

3 BİN LİRALIK SU MOTORU 200-300 TL'YE SATILIYOR

Karadiken Mahallesi çiftçilerinden Mustafa Sevindi, ekili alanlardaki su motoru hırsızlıklarından dolayı tedirgin olmaları üzerine tarlalarında av tüfekleriyle nöbet tuttuklarını ve ekili alanlardan ayrılmadıklarını söyledi. Ramazan ayının girmesi ile birlikte 15-20 gündür iftar vaktinden sabah saatlerine kadar eli silahlı nöbet beklediklerini dile getiren Sevindi, geçtiğimiz yıllarda yaşanan su motoru hırsızlığı olaylarının bu yıl da tarımda sulama dönemine girilmesi ile birlikte başladığını ifade etti. İftar ve sahur vakitlerinde evlerine gitmeyerek yanlarında getirdikleri yemeği ya da ektikleri ürünler ile kavun ve karpuzu yiyerek karınlarını doyurduklarını anlatan Sevindi, jandarma ekipleri ile birlikte bazen iftar yaptıklarını, onların da su motorlarının çalınmaması için bölgede sürekli devriye faaliyeti gerçekleştirdiğini belirterek, "Jandarmamız da buraları boş koymuyor. Sürekli devriye geziyorlar, tarla yollarında yaya olarak geziyorlar. Onlardan da Allah razı olsun" diye konuştu.

Su motorlarını yerinden sökerek çalan hırsızların yaklaşık 3 bin lira değerindeki motorları 200-300 liraya hurda fiyatına sattıkları öğrenildi. - KONYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Beyşehir Konya Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title