Haberler

Beyşehirli Balıkçılar Yeni Av Sezonunu "Vira Bismillah" Diyerek Açacak

Konya’nın Beyşehir ilçesinde, su ürünleri yasağının son bulması sonrasında 15 Haziran’da başlayacak yeni av dönemine balıkçılar "Vira bismillah" diyerek girecek.

Konya'nın Beyşehir ilçesinde, su ürünleri yasağının son bulması sonrasında 15 Haziran'da başlayacak yeni av dönemine balıkçılar "Vira bismillah" diyerek girecek.

Beyşehir Belediyesi ve Beyşehir İlçe Jandarma Komutanlığı bu yıl Jandarma Teşkilatı'nın 175. Kuruluş yıldönümü sebebiyle Beyşehir Gölü'nde başlayacak yeni av dönemini farklı bir etkinlikle başlatacak.

Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun, yaptığı açıklamada, Beyşehir Gölü'nde 15 Mart'ta başlayan su ürünleri avlanma yasağının 15 Haziran'da son bulacağını belirtti. Yasağın son bulmasının ardından balıkçılar için yeni av döneminin de başlayacağını aktaran Özaltun, yeni sezona başlangıcın "Vira Bismillah" denilerek yapılacağını kaydetti.

"Vira Bismillah" programı kapsamında, 15 Haziran gecesi saat 00.00 itibariyle Beyşehirli balıkçıların motorlu tekneleriyle göle açılıp ağlarını sermeye başlayacağını ifade eden Özaltun, "Denizlerde balıkçılar ava çıkmadan önce uygulanan 'vira bismillah' etkinliğini 15 Haziran'ı 16 Haziran'a bağlayan gecede Beyşehir Jandarma Asayiş Bot Komutanlığı'nın konuşlu bulunduğu sahilde gerçekleştirmeyi planlıyoruz. Bu etkinlikte tüm balıkçılarımızı ve hemşehrilerimizi bir arada görmeyi arzu ediyoruz. O tarihte balıkçı teknelerimiz jandarma burnunda toplanacak ve dualarla bereketli bir sezon dileği ile balıkçılarımızı avlanmaya uğurlamış olacağız. Böylece gölümüzde yeni av sezonunu açmış olacağız. Balıkçılarımız avdan döndükten sonra ise 17 Haziran'da en büyük balığı avlayana yarım altın hediyemiz olacak" dedi. - KONYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Beyşehir Belediyesi Murat Özaltun Konya Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title