Haberler

Beyşehirli Balıkçılar Donun Çözülmesini Bekliyor

Beyşehirli balıkçılar, avlanmaya yeniden başlayabilmek için donan göldeki buzların çözülmesini bekliyor.

Beyşehirli balıkçılar, avlanmaya yeniden başlayabilmek için donan göldeki buzların çözülmesini bekliyor.

Türkiye'nin en büyük tatlı su gölü olan Beyşehir Gölü yüzeyinin donarak buzla kaplanması nedeniyle ilçe genelinde geçimini balıkçılıkla temin eden avcılar, haftalardır mesai yapamıyor.

Hava sıcaklıklarının artmasıyla umutlanan balıkçılar, zaman zaman buzlar arasında mahsur kalan teknelerinin içerisine dolan ve eriyen kar sularını boşaltıp teknesine ve motoruna bakım yapıyor.

Beyşehir Gölü'ne kıyısı olan Akburun Mahallesi'nde ise bazı balıkçılar, buzların eridiği açıktaki alanlara ağ sermeye başladı.

Akburun Mahallesi Muhtarı Erol Öksüz, gazetecilere yaptığı açıklamada, yerleşim merkezindeki avcıların uzun zamandan beridir yeniden ava çıkacağı günleri dört gözle beklediğini söyledi.

Gölün donmasının ardından göl kıyılarının hala buzla kaplı olduğunu ifade eden Öksüz, "Ancak, açıklarda belli bir kesimin buzların çözüldüğünü görünce bir balıkçı teknemizi avcılarımızla birlikte kıyıdaki buz üzerinden sürüyerek bu alana götürdük. Buradaki sulara ağlarını seren avcılarımız, inşallah takılan balıkları toplamaya başladığında yeni yılın ilk avını gerçekleştirmiş olacak çünkü, avcılarımız gölün tamamının buzla kaplanması sonucu aralık ayından bu yana avlanamıyordu." dedi.

Kaynak: AA / Güncel

Beyşehir Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title