Haberler

Beyşehir Turizminin Geliştirilmesi İçin Buluştular

Beyşehir'in turizm potansiyelinin daha da geliştirilmesi için kamu yöneticileri ve restoran işletmecileri düzenlenen toplantıda bir araya geldi.

Beyşehir'in turizm potansiyelinin daha da geliştirilmesi için kamu yöneticileri ve restoran işletmecileri düzenlenen toplantıda bir araya geldi.

Beyşehir Kaymakamlığı'nda İlçe Kaymakamı Muzaffer Başıbüyük başkanlığında yapılan toplantıya, Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun, SÜ Beyşehir Ali Akkanat Turizm Fakültesi Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Mustafa Arslan, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Ahmet Gündüz, Beyşehir Milli Parklar Şefi Mehmet Şener, Beyşehir Kültür ve Turizm Derneği Başkanı Mustafa Büyükkafalı, ilçede faaliyet gösteren restoran işletmecileri katıldı.

Toplantıda, ilçenin turizm potansiyeli masaya yatırılırken, daha da geliştirilmesi için neler yapılabileceği konularında görüş alışverişinde bulunuldu.

Beyşehir'in yöresel yemekleri ve kültürel değerlerinin ilçeyi ziyarete gelen yerli ve yabancı turistlere daha iyi nasıl sunulabileceği yönünde değerlendirmelerin de yapıldığı toplantıda, ilçenin tanıtımı ve ekonomi yönünden kazancının nasıl artırılabileceği konuları da ele alındı.

Toplantıda, Beyşehir Kültür ve Turizm Derneği tarafından organize edilen trekking ve bisiklet tur güzergahlarının belirlenmesi ve paket programlar hazırlanması konusunda çalışmalar yapılması kararlaştırıldı.

Buluşmada ayrıca, bölgede her yıl geleneksel olarak düzenlenen Anamas Dağı ve Karagöl yürüyüşlerinin bu yıldan itibaren yılda bahar ve güz dönemi olmak üzere iki kez yapılması için bir paket programı hazırlanması da öngörüldü. - Konya

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title