Haberler

Beyşehir'in Ana Caddeleri Asfaltlanıyor

Konya’nın Beyşehir ilçe merkezindeki ana caddelerde serili bulunan kilitli parke taşının yerini yeni dönemde artık sıcak asfalt kaplaması alıyor.

Konya'nın Beyşehir ilçe merkezindeki ana caddelerde serili bulunan kilitli parke taşının yerini yeni dönemde artık sıcak asfalt kaplaması alıyor.

Beyşehir Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, yaz mevsimine girilirken kent merkezindeki ana caddelerde sıcak asfalt çalışmalarını yoğunlaştırdı. Çalışmalar hakkında açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı Murat Özaltun, Beyşehir Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü'nün yanı sıra, Konya Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri 4.Bölge Müdürlüğü ile KOSKİ Bölge Müdürlüğü'nün de verdiği destekle kent merkezindeki ana cadde ve ana arterlerde tamamlanan altyapı faaliyetlerinin ardından yol konfor ve standartlarının daha da yükselmesine yönelik çalışmaların devam ettiğini belirtti.

Beyşehir'de otogardan öğretmenevine kadar uzanan Ali Akkanat Caddesi ile Mevlana Caddelerinde Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütülen prestij cadde çalışmalarının yürütülecek doğalgaz çalışmaları nedeniyle atılmayan son kat aşınma asfaltı dışında tamamlanarak ilçe halkının hizmetine sunulduğunu ifade eden Başkan Özaltun, Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek'in talimatıyla ilave yatırımla prestij cadde çalışmalarına eklenmesi kararlaştırılan Öğretmenevi ile Bademli Mahallesi yol ayrımına kadar olan bölümde de sıcak asfalt çalışmalarının sürdüğünü söyledi.

"Şehit İbrahim Caddesi'nde sıcak asfalt konforu"

Beyşehir Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü'ne bağlı ekiplerin, altyapısı tamamlanan ana caddelerdeki yol standartlarını da yükseltmeye yönelik olarak faaliyetler yürüttüğünü aktaran Başkan Özaltun, "Halkımız tarafından Cezaevi Caddesi olarak bilinen Şehit İbrahim Caddesinde bir süredir yürütülen sıcak asfalt serim çalışmaları tamamlandı. Bu cadde ve diğer sıcak asfalt çalışması yürütülen kesimlerde öncelikle KOSKİ Genel Müdürlüğümüz tarafından yürütülen altyapı çalışmaları kapsamında, eskiyen ve günümüzde ihtiyaca cevap vermeyen içme suyu şebeke ve yağmur drenaj hatları değiştirilip yenilenirken, ardından üst yapı çerçevesinde çalışmalar başlıyor. Şehit İbrahim Bey Caddesi de bilindiği gibi daha önce kilitli parke taşıyla kaplıydı. Uzun yıllardır kullanıldığı için deforme olan parke taşlarının yerine artık bundan böyle caddelerimizde sıcak asfaltla kaplama çalışmaları yapıyoruz. Şehit İbrahim Bey Caddesinde 2016'nın son günleri ile birlikte bu yılın bahar döneminde yürütülen çalışmalarla 10 bin 600 metrekarelik sıcak asfalt serim faaliyetinin bitmesinin ardından devamındaki Atatürk Caddesinde ise bir süreliğine ara verdiğimiz sıcak asfalt çalışmalarımız başladı. Bu güzergahta kalan çok kısa bir bölümü ise önümüzdeki haftalarda altyapısının bitirilmesinin ardından tamamlamayı hedefliyoruz. Fen İşleri Müdürlüğü sıcak asfalt ekiplerimiz, sıcak asfalt yılı olarak ilan ettiğimiz 2017'nin ilk 5 aylık döneminde İçerişehir Mahallesinde bin 400, yapımı tamamlanan Kültür ve Yaşam Merkezi çevresinde 3 bin 200, Şehit İbrahimbey Caddesinde ise 9 bin 300 metrekare olmak üzere toplamda 13 bin 900 metrekarelik sıcak asfalt çalışması gerçekleştirmiştir. Yaz döneminin gelmesi ile birlikte ekiplerimizin Konya Büyükşehir Belediyesi'nin de desteğiyle sıcak asfalt çalışmaları daha da yoğunluk kazanacaktır. Konya Büyükşehir Belediye Başkanımız Tahir Akyürek Bey ve ekibine, bu anlamda ilçemizdeki bu yoğun tempoyla yürütülen çalışmalara ve diğer yatırımlara verdiği destek ve katkılardan ötürü teşekkür ediyorum" dedi.

Başkan Özaltun, sıcak asfalt çalışması yapılan güzergahlarda kaldırım ve bordür yenileme çalışmalarının da yapıldığını, ekiplerin sıcak asfalt çalışmasının yanında birçok mahallenin cadde ve sokaklarında soğuk asfalt ve kilitli parke taşı döşeme faaliyetleri yürüttüğünü sözlerine ekledi. - KONYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Beyşehir Belediyesi Tahir Akyürek Murat Özaltun Konya Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

Amasya'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Amasya'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Yozgat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Yozgat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Muğla'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Muğla'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Sivas'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Sivas'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Tokat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Tokat'ta (Sulusaray) deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? 18 Nisan 2024'te Konya'da Elektrik Kesintisi 18 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 18 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 18 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 18 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 18 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 18 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 18 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 18 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Yaman elendi mi? Survivor Yaman elendi mi?
title