Haberler

Beyşehir Gölü'nde Balıkçılar Av Sezonunu Açtı

Yeni avlanma sezonu yapılan duanın ardından havai fişek gösterileri ile başladı.

Beyşehir Gölü'nde yeni av sezonu düzenlenen program ile başladı.

Jandarma Genel Komutanlığı'nın 175. kuruluş yıl dönümü kapsamında Beyşehir Belediyesi ve Beyşehir İlçe Jandarma Komutanlığı işbirliğiyle Beyşehir Asayiş Jandarma Botu'nun konuşlu olduğu sahilde düzenlenen yeni av sezonu açılış programına, Beyşehir Kaymakamı Muzaffer Başıbüyük, Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun, İlçe Jandarma Komutan Vekili Jandarma Başçavuş Sezai Dalli, AK Parti İlçe Başkanı Nafiz Huğlu, Beyşehir Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Erol Erdoğan, kurum amirleri,balıkçılar ve vatandaşlar katıldı.

Başıbüyük, gazetecilere yaptığı açıklamada, bereketli bir av sezonu dileğinde bulunurken, balıkçıların önümüzdeki sezonlarda daha güzel ve bol balık yakalamak için 3 aylık yasak dönemde sabrederek yasağa büyük oranda uyduklarını dile getirdi. Başıbüyük,, bereketli bir yıl diledi.

Özaltun ise Beyşehir Gölü sazan balığının da uluslararası geçerliliği olan marka tescilinin yapılacağını belirterek, Beyşehir sazanı için patent başvurusunda bulunacaklarını söyledi.

Açıklamasında, 480 avcının teknesini bağlayacağı bir balıkçı iskelesi projelerinin olduğunu anlatan Özaltun, "Şu anda 480 balıkçının bağlayabileceği bir liman proöjesi hazırlığı devam ediyor. Burada aynı zamanda bir dalgakıranımız olacak, teknelerimiz zarar görmesin diye. Resmi yazışmalar devam ediyor. Bittikten sonra ihaleye çıkacak. Amacımız 2015'in sonu veya 2016'yılının orrtası gibi artık bir yüzer yat limanımız ve balıkçı iskelemiz Beyşehir Gölü'nde de olacak" diye konuştu.

Balıkçılar, konuşmaları ardından yapılan duaya hep birlikte eşlik etti.  Gezinti yatlarının aydınlattığı kıyıda daha sonra balıkçılar havai fişek gösterileri ve alkışlarla göle avlanmak için açıldı. - Konya

Kaynak: AA / Yerel

Beyşehir Belediyesi Murat Özaltun Ak Parti Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title