Haberler

Beyşehir'e İmam Hatip Lisesi ve Yurt Müjdesi

AK Parti Konya Milletvekili Mustafa Akış, Beyşehir ilçesinde 24 derslikli yeni bir Anadolu İmam Hatip Lisesi hizmet binası ve 200 kişilik öğrenci yurdunun Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 2014 yılı yatırım programına alındığı bildirili.AK Parti Konya Milletvekili Mutafa Akış, yaptığı açıklamada, Beyşehir’e kazandırılan 24 derslikli İmam Hatip Ortaokulu’nun ardından yapılacak yeni İmam Hatip Lisesi binası ve öğrenci yurdunun 12 milyon liraya mal olacağını belirtti.

AK Parti Konya Milletvekili Mustafa Akış, Beyşehir ilçesinde 24 derslikli yeni bir Anadolu İmam Hatip Lisesi hizmet binası ve 200 kişilik öğrenci yurdunun Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 2014 yılı yatırım programına alındığı bildirili.

AK Parti Konya Milletvekili Mutafa Akış, yaptığı açıklamada, Beyşehir'e kazandırılan 24 derslikli İmam Hatip Ortaokulu'nun ardından yapılacak yeni İmam Hatip Lisesi binası ve öğrenci yurdunun 12 milyon liraya mal olacağını belirtti. Mevcut lise binasının ihtiyaca cevap veremediğinin altını çizen Akış, "Mevcut İmam Hatip Lisemiz günümüz şartlarına cevap vermemekteydi. 17 olan sınıf sayımız bilgisayar laboratuarı ve mescidin sınıf haline getirilmesi ve bazı sınıfların bölünmesiyle 23'e çıkarılmasına rağmen ihtiyaca cevap veremez hale gelmişti. Pansiyonunun da okul içerisinde olmasının olumsuz etkileri vardı. Fiziki olarak yetersiz olan ve Beyşehir'e yakışmayan okulumuzun yerine kazandırılacak yeni Anadolu İmam Hatip Lisesi ve 200 kişilik öğrenci yurdu 2014 yılında temeli atılıp 2016 yılında tamamlanacak ve ilçede büyük bir ihtiyacı karşılayacak" dedi.

"HEDEF BEYŞEHİR'İ TÜRKİYE'DE İYİ BİR NOKTAYA GETİRMEK"

AK Parti iktidarı döneminde eğitim alanında, derslik sayılarında muazzam bir ilerleme kaydedildiğini ifade eden Akış, "Eğitimin kalitesi hem nicelik, hem nitelik bakımından çok yukarılara taşınmıştır. Beyşehir'de 1999-2002 yılları arasında 3 adet okul yapılmış ve eğitime 2 milyon 274 bin lira harcanmıştır. 2002-2013 yılları arasında ise Anadolu İmam Hatip Lisesi ile birlikte 10 okul Beyşehir'e kazandırılmış ve 24 milyon 677 bin liralık eğitime para harcanmış olacaktır. Hedefimiz, Beyşehir'i eğitim alanında Türkiye'de iyi bir noktaya getirmek. Bu yönde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Anadolu İmam Hatip Lisesi ve 200 kişili öğrenci yurdu Beyşehir ilçemize ve öğrencilerimize hayırlı olsun. Milli Eğitim Bakanımız Nabi Avcı ve Bakan Yardımcımız Orhan Erdem'e Beyşehir ilçesine kazandırılan eğitim yatırımlarına verdiği desteklerden ötürü teşekkür ediyorum" diye konuştu. - KONYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mustafa Akış Ak Parti Beyşehir Konya Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title