Haberler

Beyşehir'e 150 Yataklı Devlet Hastanesi Yapılacak

AK Parti Konya Milletvekili Mustafa Akış, kamuoyunda büyük merakla beklenen yeni devlet hastanesinin ihalesinin yapılacağı tarihin belli olduğunu söyledi.

AK Parti Konya Milletvekili Mustafa Akış, kamuoyunda büyük merakla beklenen yeni devlet hastanesinin ihalesinin yapılacağı tarihin belli olduğunu söyledi.

Akış, yaptığı açıklamada, Beyşehir'e kazandırılacak son dönemin en önemli sağlık yatırımlarından olan 150 yataklı, 261 yatak kapasiteli devlet hastanesinin 26 Mayıs 2014 tarihinde ihalesinin yapılacağını belirtti. TOKİ Başkanlığı tarafından yapılacak hastanenin daha önce 12 Kasım 2013 tarihinde ihalesinin yapılması beklenirken, Orman Genel Müdürlüğü tarafından belirlenen yerinin tahsisinin iptal edilmesiyle başlayan süreçte yeni bir noktaya gelindiğini vurgulayan Akış, şu bilgileri verdi: "Beyşehir kamuoyunun yakından beklediği yeni devlet hastanemizin ihalesi, yaptığımız girişimlerin meyvesini vermesi ile birlikte kısa zaman içerisinde sonuçlandırılacak. Daha önce bu konuda yaptığımız açıklamada, yerel seçimler olmadan ihale tarihinin belli olacağını söylemiştik. Şimdi bu konuda verdiğimiz sözü tutuyoruz ve 26 Mayıs'ta ihalesinin yapılmasının kesinleştiğini Beyşehir kamuoyu ile paylaşıyoruz. İhalesinin tamamlanmasının ardından kısa sürede yeni belirlenen yerinde inşaatına başlanarak tamamlanmasını bekliyoruz. Bölgemize hayırlı uğurlu olsun."

Beytepe Mahallesi'nde, Anadolu Öğretmen Lisesi'nin hemen arkasındaki 30 bin metrekarelik kapalı alanda inşa edilecek olan Beyşehir'in projesi tamamlanan yeni devlet hastanesi 150 yataklı olarak inşa edilecek. 2 bloktan oluşacak yapının otoparkında 207 araç park yeri olacak. Tek ve çift yataklı nitelikli odalarında, 105 nitelikli yatağa sahip olacak olan hastanede, toplamda 261 yatak bulunacak. Bünyesinde ise 5 görüntüleme odası, 20 acil yatağı, 6 ameliyathane salonu, 14 diyaliz ünitesi ve mahkum servisi hizmet verecek. Tefrişatı hariç yaklaşık 40 milyon liraya mal olması beklenen yeni devlet hastanesinin yapımı tamamlandığında, Beyşehir sağlık yatırımında sorunlarını aşmış ve önemli bir hizmete kavuşmuş olacak. Bugün Beyşehir'in yanı sıra, çevresindeki Derebucak, Hüyük, Derbent, Antalya'nın Akseki, Isparta'nın Şarkikaraağaç ve Yenişarbademli gibi ilçelerine de hizmet vererek adeta bölge hastanesi konumunda bulunan Beyşehir Devlet Hastanesi, yeni binasının hizmete girmesiyle hitap edeceği alanı daha da genişletebilecek. Hastanenin yapılmasıyla acil hizmetlerinde ve otopark konusunda yaşanan ciddi sıkıntılar da ortadan kalkacak. - KONYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mustafa Akış Beyşehir Ak Parti Konya Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title