Haberler

Beyşehir'de Yol Çalışmaları Sürüyor

Konya’nın Beyşehir ilçe merkezini dış mahallelerine bağlayan grup yolu olarak da nitelendirilen güzergahlarda başlatılan çalışmalar sürüyor.

Konya'nın Beyşehir ilçe merkezini dış mahallelerine bağlayan grup yolu olarak da nitelendirilen güzergahlarda başlatılan çalışmalar sürüyor.

Konya Büyükşehir Belediyesi ile Beyşehir Belediyesi tarafından işbirliği halinde yürütülen çalışmalar çerçevesinde, güzergahlarda genişletme, iyileştirme, yol güçlendirme, mukavemet artırma ve deforme olmuş alanlarda bakım onarım faaliyetleri yürütülüyor.

Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun, yaptığı açıklamada, Konya Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi 4.Bölge Müdürlüğü ile Beyşehir Belediyesi'nin oluşturduğu ekipler tarafından belirli bir program dahilinde grup yollarına yönelik yaz mevsiminde başlatılan çalışmaların durmadan devam ettiğini bildirdi.

Çalışmaların Gökçimen Mahallesi ile grup yolu olarak adlandırılan Esence, Çiçekler, Yazyurdu, Hüseyinler yollarında yürütüldüğünü anlatan Özaltun, "Bugüne kadar yapılan çalışmalarda iyileştirme ve genişletme çalışmaları kapsamında mevcut yollar 5,5 metreden 12 metreye genişletilmiş, güçlendirme ile deforme olmuş alanlarda ise bakım ve onarım faaliyetleri gerçekleştirilmiştir. Bu kapsamda yürütülen çalışmalarda bu kesimde yol genişletme ve altyapı hazır hazır hale getirilirken, temel malzeme serim ve sıkıştırma çalışması başlamıştır. Grup yolu, asfalt uygulama çalışmasına hazırlanmaktadır. Karaali Mahallemizde stabilize olan alanlarda ise temel malzemesi serilerek yol güçlendirme çalışmaları devam etmektedir" dedi.

Bu arada, Fen İşleri 4.Bölge Müdürlüğü tarafından Damlapınar Mahallesi ile Damla Yaylası arasındaki yolda da çalışma başlatıldığı, 8 kilometrelik güzergahta Beyşehir Belediyesi ile birlikte alt temel malzeme serme ve gerekli yerlerde menfez çalışmalarının ardından yapılacak sıkıştırma sonrasında yolun ulaşıma açılacağı, önümüzdeki yıl asfalt sezonunda ise bu güzergahta asfaltlama çalışmalarının yürütüleceği belirtildi. - KONYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Beyşehir Belediyesi Murat Özaltun Konya Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title