Haberler

Beyşehir'de Üç İlçenin Ulaştırma Projeleri Masaya Yatırıldı

Konya’nın Beyşehir İlçe Belediyesi’nde, Beyşehir, Derebucak ve Hüyük ilçelerinin ulaştırma projeleri masaya yatırıldı.

Konya'nın Beyşehir İlçe Belediyesi'nde, Beyşehir, Derebucak ve Hüyük ilçelerinin ulaştırma projeleri masaya yatırıldı.

Beyşehir Belediye Başkanlığı makamında, AK Parti Konya Milletvekili Mehmet Babaoğlu, Beyşehir, Derebucak ve Hüyük ilçelerinin kaymakamları, belediye başkanları, parti ilçe başkanları ile Karayolları 3. Bölge Müdürü Metin Turgut ve beraberindeki teknik ekip ile Büyükşehir Belediyesi Bölge Koordinatöründen oluşan heyeti bir araya getirdi. Toplantıda, yapımı devam eden Konya-Beyşehir duble yolu başta olmak üzere üç ilçenin ulaşımla ilgili talep ve projeleri masaya yatırıldı, yapılacak çalışmalar takvimlendirildi.

Toplantının ardından açıklamalarda bulunan Milletvekili Babaoğlu, bölünmüş yol çalışmaları devam eden Konya-Beyşehir güzergahına değindi. Karayolları 3.Bölge Metin Turgut'un göreve başlamasıyla birlikte bölgede devam eden yol çalışmalarının hızlandığını, hız kazanan güzergahlardan birisinin de Beyşehir-Konya Karayolu güzergahı olduğunu dile getiren Babaoğlu, "Beyşehir Belediyemizde, kaymakamlarımız, belediye başkanlarımız, AK Parti ilçe başkanlarımız ve diğer konunun taraflarıyla burada bir toplantı gerçekleştirdik. Bölge müdürümüz burada gelişmeler hakkında bizi bilgilendirdi. Özellikle halkımızın beklediği bir an önce bitmesini istediği Konya-Beyşehir duble yolu ile ilgili olarak son gelişmeleri de birlikte değerlendirdik" dedi.

Yeni Ulaştırma Bakanı Ahmet Arslan'ın da konuyu yakından takip ettiğini ve Karayolları Genel Müdürü İsmail Kartal'ın da Beyşehir-Konya yolunun bir an önce bitirilmesi konusunda kesin bir talimatı olduğunu ve bu nedenle bu yolda çalışmaların taviz verilmeden yürütüldüğüne dikkati çeken Babaoğlu, "Hemşehrilerimiz sıkıntı etmesinler. Her hangi bir mali konudan kaynaklanan değil sadece iş verilen firmalardan ortaya çıkan bazı aksaklıklar nedeniyledir bu yaşanılan gecikme. Değilse Allah'a şükürler olsun devletimizin mali gücü diğer proje çalışmaları bu konuda her hangi bir sıkıntı yok. Sadece konu işi verdiğimiz firmaların işleri çeşitli nedenlerden dolayı yapamamalarındandır. O da bitecek. Gembos tünelleri bitecek" diye konuştu.

Konya-Isparta Karayolu'nun Beyşehir Şarkikaraağaç arasındaki kesimin de duble yol yapılacağını belirten Babaoğlu, Beyşehir-Seydişehir arasının da zaman içerisinde bölünmüş yol olacağını söyledi. Babaoğlu, "Şarkikaraağaç-Beyşehir yolumuz da inşallah bir gün bitecek. Kurucuova-Gölyaka yolumuz da bitecek. Seydişehir yolumuz da bitecek. Tüm bu bölgeyi hem Derebucak, hem Hüyük kapsamında hem Beyşehir kapsamında çevre yolu da dahil olmak üzere Beyşehir'in bütün hepsini bugün ele aldık. Sayın bölge müdürümüze ben teşekkür ediyorum. Burada bizlere yerinde bu konularla ilgili bilgilendirme yapıp ilgili tarafların da taleplerini dinledi. Çok başarılı bir görüşme gerçekleştirdik. Ben ev sahipliği için Beyşehir Belediyemize ve Karayolları Bölge Müdürümüze teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

Karayolları 3. Bölge Müdürü Metin Turgut ise, bölgenin yatırımda olan ulaşım projelerinin ihalelerini yaptıklarını vurgulayarak, olmayanların ise projelerini yatırım programına teklif ettiklerini ve ileriki yıllarda Beyşehir-Şarkikaraağaç ve Beyşehir Seydişehir bölünmüş yolları projelerinin de hayata geçirileceğini söyledi. Çalışmalarının o yönde sürdüğünü vurgulayan Turgut, "Sayın vekilimizin de dediği gibi bizim birinci olmazsa olmazımız Beyşehir-Konya yolu. Burada da işte geçmiş yıllarda yaşanan sıkıntılar bitti. Yeni ikmal ihalemizi yaptık. İhalemiz KİK (Kamu İhale Kurumu) tarafından da bize kısa sürede onaylanır gönderilirse biz işimize kısa sürede başlayıp inşallah bu yıl sonunda bölünmüş olarak Beyşehir yolunu bitireceğiz. Seneye de halkın kamuoyunun nezdinde beton asfalt BSK bitümlü sıcak karışım denilen şekilde de bitirilecek, konforlu bir yola inşallah kavuşturacağız" şeklinde konuştu. - KONYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Derebucak Beyşehir Hüyük Konya Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Yavaş mı Altınok mu? Ankara anket sonuçlarında hangi aday önde? Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title