Haberler

Beyşehir'de Tübitak Bilim Fuarı Açılışı

Konya’nın Beyşehir ilçesinde Beyşehir Fetullah Bayır Fen Lisesi’nde açılan TÜBİTAK Bilim Fuarı’nda öğrencilerin yetenek ve zekalarını birleştirerek hazırladığı 40 proje görücüye çıktı.

Konya'nın Beyşehir ilçesinde Beyşehir Fetullah Bayır Fen Lisesi'nde açılan TÜBİTAK Bilim Fuarı'nda öğrencilerin yetenek ve zekalarını birleştirerek hazırladığı 40 proje görücüye çıktı.

Bilim Fuarı'nın açılışına Beyşehir Kaymakamı Muzaffer Başıbüyük, Garnizon ve İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Binbaşı Mustafa Özdemir, İlçe Emniyet Müdürü Serdar Şahin, İlçe Milli Eğitim Müdürü Musa Konuk, kurum amirleri, okul müdürleri, öğrenci valileri ve davetliler katıldı.

Kurdela kesilerek açılışın gerçekleşmesinin ardından ilçe protokolü ve katılımcılar fuarda sergilenen projeleri gezdi, öğrencilerden bilgiler aldı. Fuarda en çok ilgiyi "süper çanta", "kork benden hırsız", "ambulans geç kalmasın", "beyninizi tanıyor musunuz?", "sis perdesi" isimli projeler topladı.

ÖĞRENCİLER 40 PROJEYE İMZA ATTI

Proje Koordinatörü İsmail Yapıcı, fuarda 40 projenin sergilendiğini belirtirken, "Aslında TÜBİTAK Bilim Fuarı dolayısıyla 25 proje yapmamız gerekiyordu ancak biz bu sayıyı öğrencilerimizin çok istekli olmaları nedeniyle 40'a yükselttik. 40 projemiz de şu anda sergileniyor. Bunların 6-7'si TÜBİTAK tarafından ödüllü olan projelerimiz. Uluslar arası proje yarışmalarına katıldık şimdiye kadar, örneğin uluslararası genç bilim adamları proje yarışmasında jüri özel ödülü alan projemiz de burada sergileniyor. TÜBİTAK'ın girişimcilik adını verdiğimiz projesinde, sergiye değer bulunan, finale katılan bir projemiz daha var ve bu sene 46'ıncı TÜBİTAK yarışmasına katılarak finale kadar ilerleyen projemiz de var, onları da burada sergiledik" dedi.

40 proje içerisinde oldukça mükemmel olanlarının var olduğunu dile getiren Yapıcı, "En önemlisi, projelerimizin asıl amacı bir de global amacı var; yaparak ve yaşayarak öğrenme modelini öğrencilerimize sunmak istedik. Bu projeleri yapabilmek için bir iki ay gibi bir süre içerisinde bayağı bir uğraşı verdiler, üzerinde çok çalıştılar. Yaptığımız projelerin atıl duruma gelmemesine özen gösterdik, sonradan kullanılsın diye üretmeye çalıştık. Öne çıkan ve ilgi çeken projelerimiz de oldu tabii ki. Örneğin 'süper çanta' projesini Avrupa yarışmalarında kullanmayı düşünüyoruz. Önemli bir projedir çünkü ders materyali üreten bir projedir. Eğitim sistemi de genellikle ders materyalleri üzerine olan projeleri kabul ediyor. TÜBİTAK ışık ve enerji üretimi ile ilgili olan projeleri çok fazla destekleyip AR-GE'leştirdiği için biz bunlar üzerine yoğunlaşmaya başladık. İnanıyorum, çok güzel 7-8 süper proje diyebileceğimiz, isim ve hak alabileceğimiz, AR-GE'leştirebileceğimiz projelerimiz bu sergide var" diye konuştu.

Fetullah Bayır Fen Lisesi Müdürü Bilal Alperen ise, büyük ilgi gören bilim fuarının 4 Haziran Perşembe günü akşamına kadar açık kalacağını belirterek, tüm Beyşehirliler'i projeleri görmeye davet etti. - KONYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mustafa Özdemir Beyşehir Tübitak Konya Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title