Haberler

Beyşehir'de Süt Üreticileri Bilgilendirildi

Konya’nın Beyşehir ilçesinde, süt üreticileri düzenlenen eğitim seminerinde bilgilendirildi.

Konya'nın Beyşehir ilçesinde, süt üreticileri düzenlenen eğitim seminerinde bilgilendirildi.

Beyşehir Süt Üreticileri Birliği tarafından Mehmet Akif Ersoy Parkı'nda düzenlenen bilgilendirme seminerine konuşmacı olarak katılan Veteriner Hekim Tahir Yavuz, üreticilere hayvan sağlığı ve beslenmesi konularında eğitim verdi.

Yavuz, sunumunda, hayvan sağlığı ve beslenmesinde dikkat edilmesi gereken teknikler konularında yaptığı bilgilendirmede, "Şunu unutmayalım ki hepimiz hayvancılık yapıyoruz ama bununla beraber tarım sektöründen de faydalanıp en azından hayvanların yem ve samanlarına para vermemeye özen göstermeliyiz. Bizim için en büyük kazanç bu olacaktır. Çünkü yem fiyatları çok yüksek ve biz bununla ancak tarımı da devreye koyarak bu şekilde mücadele edebiliriz" dedi.

Yavuz, sunumunda kuru dönemde beslenme nasıl olmalı, yonca verilmeli mi, yem değişikliği süt verimini düşürür mü, vitamin ve minerallerin nasıl verilmesi gerektiği, tüberkülozlu hayvanın eti ve sütünün tüketilip tüketilemeyeceği, akciğer hastalıklarının sebepleri, döl tutmamasının sebepleri, açık ve kapalı ahırların fayda ve zararları gibi konularda da bilgilendirmede bulunurken, katılımcılardan gelen soruları cevaplandırdı. - KONYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Beyşehir Konya Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title