Haberler

Beyşehir'de Kano ve Okçuluk Yarışları

Konya’nın Beyşehir ilçesinde, kano yarışları ve okçuluk müsabakaları düzenlendi.

Konya'nın Beyşehir ilçesinde, kano yarışları ve okçuluk müsabakaları düzenlendi.

Beyşehir'de Gençlik Haftası kutlamaları kapsamında İlçe Kaymakamlığı'nın himayesinde Beyşehir Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü ile İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde Beyşehir Gölü üzerinde kano yarışları gerçekleştirildi. Kano eğitimi alan öğrencilerin katıldığı yarışlarda 10 kano göl suları üzerinde birinci gelebilmek için mücadele verdi. İlçe Jandarma Asayiş Bot Komutanlığının konuşlu bulunduğu burun kıyısından başlayan ve Sevgi Adası'nda tamamlanan kano yarışlarında dereceye giren isimlere madalya ve ödülleri ilçe protokolü tarafından verildi.

Bu yarışların hemen ardından ise göl kıyısındaki festival alanında okçuluk müsabakaları yapıldı. Beyşehir Fetullah Bayır Fen Lisesi öğrencilerinin katıldığı erkekler ve bayanlar kategorisindeki müsabakalarda dereceye giren isimlere de madalya ve ödülleri protokol tarafından verildi. Müsabakalar esnasında Beyşehir Kaymakamı Muzaffer Başıbüyük ve bazı kurum amirleri de deneme amaçlı okçuluk atışları gerçekleştirdi.

Beyşehir Kaymakamı Muzaffer Başıbüyük, yaptığı açıklamada, gölün olmasının Beyşehir'i diğerlerinden farklı bir ilçe konumuna büründüğünü belirterek, "Dolayısıyla Beyşehir'de diğer benzer ilçelere göre farklı etkinliklerin yapılması gerekiyor. İç Anadolu'da adeta bir deniz gibi, turkuvaz mavisi ile Beyşehir gölü sürekli bize gülümsüyor. Bu bölgede yapılabilecek etkinlikleri geliştirmek için, 2012 yılında MEVKA'nın desteğiyle burada kürek ve kano yarışmalarını yapabilmek için bir proje gerçekleştirdik. Bu proje kapsamında belediyemizin de desteğiyle burada gençlerimiz, öğretmenlerimiz, özellikle burada sürekli kalan beden eğitimi öğretmenlerinin kürek ve kano işini öğrenmeleri ve kendisinden sonraki gençliğe de öğretmeleri konusunda bir çalışma yaptık. Bu bir anda olmadı tabi, uzun bir süreç gerektirdi. Bugün bunun semeresini görüyoruz. Burada gençlik haftası dolayısıyla kano yarışmalarını programlarımıza dahil ettik. İnşallah, geliştirilip daha da yaygınlaştırılacak. Ayrıca, okçuluk çalışmasını da bu programa dahil ederek gençlerimize dolu dolu bir gençlik haftası yaşatmak istedik. Halkımıza da burada farklı görselleri izletmeyi planladık" dedi.

Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun da, spor noktasında talep gelen diğer branşlarda da faaliyet göstermek arzusunda olduklarını söyledi. Tekvando, futbol, güreş, kick boks gibi çeşitli branşlarda belediye olarak yer aldıklarını anlatan Özaltun, "Bunlardan bir tanesi de neden kano olmasın. Sadece kano, yelkenli ve kürek de değil, basketbol ve voleybol ile talep gelen diğer branşları da kulübümüz bünyesine dahil edebiliriz ama bu konuda öncelikle çocuklarımızdan, gençlerimizden talep istek gelmesi gerekiyor, böyle bir istek gelirse biz bu talepleri geri çevirmeyiz" diye konuştu.

Etkinliklere, Beyşehir Kaymakamı Muzaffer Başıbüyük, İlçe Belediye Başkanı Murat Özaltun, İlçe Emniyet Müdürü Serdar Şahin, İlçe Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Mehmet Bayındır, İlçe Milli Eğitim Müdürü Musa Konuk, kurum amirleri ve öğrenciler ile vatandaşlar katıldı. - KONYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Milli Eğitim Müdürlüğü Murat Özaltun Beyşehir Konya Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title