Haberler

Beyşehir'de Kaba Yem Bitkisi Ekimi Yaygınlaşıyor

Beyşehir ilçesinde, kaba yem bitkisi ekilişinin besiciler arasında giderek yaygınlaştığı bildirildi.

Beyşehir ilçesinde, kaba yem bitkisi ekilişinin besiciler arasında giderek yaygınlaştığı bildirildi.

Beyşehir Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Nurettin Karşıyaka, gazetecilere yaptığı açıklamada, hayvancılığın önemli merkezlerinden birisi olan ilçe genelinde besicilerin devletin teşvik imkanları sunduğu kaba yem bitkisi ekimine son dönemde ilgi gösterdiğini belirtti.

Beyşehir'de özellikle silajlık mısır, korunga, fiğ, yonca gibi yem bitkilerinin ekiminin giderek artış gösterdiğini kaydeden Karşıyaka, hayvan beslemede yem bitkisi yetiştirmenin büyük önem taşıdığını söyledi.

İlçede kaba yem bitkisi türlerinden lenoxun da ilk kez Akçabelen, Yenidoğan, Karabayat ve Damlapınar mahallelerinde deneme ekiminin yapıldığını ifade eden Karşıyaka, şöyle konuştu:

"Bunlardan da olumlu netice alındı. Bu bitki, hayvan beslemede hem süt verimini artırıyor hem de hayvanın daha iyi gelişimini sağlıyor. Beyşehir'de kaba yem bitkilerinin ekilişinin artması için kurum olarak bilinçlendirme ve eğitim çalışmalarına büyük önem veriyoruz. Bu kapsamda, yem bitkisi ekilişini daha da yaygınlaştırmak için demonstrasyon çalışmalarını hızlandırırken, yetiştiricilere sorgun (Sudan otu) ve macar fiği tohumu dağıtımı yapacağız. Üretici, aslında yem bitkisi ekerek bir taşla iki kuş vurmuş oluyor. Eğer, hayvancılık yapanlar bu işten gerçekten para kazanmak istiyorsa mutlaka kaba yem bitkisi ekimine de önem vermeliler." - Konya

Kaynak: AA / Yerel

Karşıyaka Beyşehir Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title