Haberler

Beyşehir'de İlçe İdare Kurulu Toplantısı

Konya’nın Beyşehir ilçesinde İlçe İdaresi Kurulu toplantısı düzenlendi.

Konya'nın Beyşehir ilçesinde İlçe İdaresi Kurulu toplantısı düzenlendi.

Halk Eğitim Merkezi toplantı salonunda Kaymakam Muzaffer Başıbüyük başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya mahalle muhtarları ile bazı kurumların idarecileri de katıldı. Toplantıda, ilçe merkezi ve dış mahallelerinde yaşayan 400 kayıtlı Suriyeli mültecinin iş kollarında çalışmaları, eğitimlerinin sağlanması ve eğitim çağı dışındakilerin ise Türkçe öğrenmeleri ile ilgili olarak HEM bünyesinde gerekli kursların açılması konuları ele alındı. Toplantıda, Beyşehir halkının mültecilere ayni ve nakdi yardımlarda bulunabilmesi için mahalle muhtarlıklarının da teşvik edici olması, yapılan yardımların mülteci ailelerin ihtiyaç ve çalışma durumları göz önünde bulundurularak dengeli bir şekilde ulaştırılması hususu da masaya yatırıldı.

Toplantıda, Beyşehir Gölü'nde su ürünleri avının yasak olduğu dönemde yasaklara uyulması konusunda göle kıyısı olan mahalle muhtarlıklarından destek de istendi. Bu konuda, muhtarlıkların balıkçılara uyarılarda bulunarak, yasakla mücadele konusunda kolluk kuvvetleri ve İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü personeline her türlü yardımı yapması istendi. Ayrıca, su ürünleri avının serbest olduğu dönemde ise özellikle elektroşok cihazı kullanma gibi yasak yöntemlerle avlanmanın önüne geçilmesi için kolluk kuvvetleri ile ilgili kurumlarla yapılacak istişare ve işbirliğinin önemine dikkat çekildi.

Toplantıda, mahalle muhtarlarından yerleşim merkezlerindeki her türlü asayiş olaylarının önlenmesi için kolluk kuvvetlerine yardımcı olmaları, özellikle hayvan hırsızlığı ve diğer hırsızlık olaylarına karşı da vatandaşların dikkatli olmaları konusunda uyarılmalarının önemine vurgu yapıldı.

Toplantıda ele alınan konularda ilgililer ve kamu görevlilerinin de talimatlandırıldığı belirtildi. - KONYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Muzaffer Başıbüyük Beyşehir Konya Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title