Haberler

Beyşehir'de Güzel Sanatlar Karma Sergisi Beğeni Topladı

Konya’nın Beyşehir ilçesinde, Selçuk Üniversitesi (SÜ) Beyşehir Ali Akkanat Turizm Fakültesi’nde açılan karma güzel sanatlar sergisi göz kamaştırdı.

Konya'nın Beyşehir ilçesinde, Selçuk Üniversitesi (SÜ) Beyşehir Ali Akkanat Turizm Fakültesi'nde açılan karma güzel sanatlar sergisi göz kamaştırdı.

SÜ Ali Akkanat Kampüsü'ndeki Ali Akkanat Sanat Galerisi'ndeki karma serginin açılışını Beyşehir Kaymakamı Muzaffer Başıbüyük, Beyşehir Garnizon ve İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Mustafa Özdemir, SÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hüseyin Elmas, SÜ Beyşehir Ali Akkanat Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Alagöz birlikte gerçekleştirdi. SÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hüseyin Elmas, serginin açılışında yaptığı konuşmada, bu yıl güzel sanatlar fakültesinin 40.kuruluş yıldönümünü kutladıklarını anımsattı. Bu kapsamda, Konya ve değişik illerdeki fakültelerde de benzer sergileri açtıklarını anımsatan Elmas, "Burada da 4. ayak olarak bu sergimizi açıyoruz. Burada fakültemizin öğretim elemanları tarafından yapılmış hat, tezhip, minyatür, heykel ve takı tasarım gibi eserler var. Umarım beğenirsiniz" diye konuştu.

Katılımcılar açılışın ardından sergiyi gezerken eserler hakkında bilgiler aldı. SÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Elmas, gazetecilere yaptığı açıklamada, Beyşehir'de bu yıl ikincisini gerçekleştirdikleri sergide fakültede görev yapan 22 öğretim elemanının yaklaşık 125 civarında eserlerinin gözler önüne serildiğini belirtti. Elmas, yağlı boya ve sulu boya baskı tekniğinde ve farklı tekniklerde yapılan resimlerin yanı sıra, Geleneksel Türk Sanatları Bölümü'nün içerisinde yer alan halı, resim, kilim, seramik gibi çalışma örneklerinin de yer aldığı serginin beğeni toplamasının kendilerini sevindirdiğini söyledi.

Sergide gravür baskı tekniği ile yapılmış 5 eserinin bulunduğunu belirten Güzel Sanat Fakültesi Grafik Tasarım Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Uğur Atan ise, teknik çalışmayla ilgili bilgiler verdi. - KONYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Selçuk Üniversitesi Ali Akkanat Beyşehir Konya Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title