Haberler

Beyşehir'de Evde Bakım Hizmetine Büyük İlgi

Konya’nın Beyşehir İlçe Belediyesi tarafından uygulamaya yeni konulan “Evde Bakım Hizmetleri” projesi büyük ilgi gördü.

Konya'nın Beyşehir İlçe Belediyesi tarafından uygulamaya yeni konulan "Evde Bakım Hizmetleri" projesi büyük ilgi gördü.

Kamuoyunda da memnuniyette karşılanan uygulama çerçevesinde 2'si bayan 4 kişiden oluşan ekip, şu ana kadar ilçe genelinde 60 bakıma muhtaç kişiye ulaştı. Uygulama kapsamında Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun, Beyşehir İlçe Kaymakamı Muzaffer Başıbüyük, Garnizon ve İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Mustafa Özdemir, AK Parti İlçe Başkanı Nafiz Huğlu, Göl Feneri Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Hayri Ceylan ile birlikte Hamidiye Mahallesi'nde ikamet eden 2 çocuk sahibi Mustafa (94) ve Hatice (89) Savat çiftçini ziyaret etti.

"ONLARIN DERTLERİ, SIKINTILARI BİZİM DE DERDİMİZ, SIKINTIMIZ"

Ramazan ayının manevi ikliminin yaşandığı mübarek günlerde Beyşehir Belediyesi olarak sadece iftar açmak ve Ramazan etkinlikleri yapmakla kalmadıklarını ifade eden Özaltun, Beyşehirli birçok hemşehrilerinin farklı farklı sıkıntıları olduğunu, onların bu dert ve sıkıntılarına derman olmaya çalıştıklarını da söyledi. Başkan Özaltun, "Onların derdi, sıkıntıları, bizim de sıkıntımız derdimiz olacak. Biz bu yola çıkarken şunu söyledik; Beyşehir'in nüfusu 70 bin 300 ve bu 70 bin 300 hemşehrimize de hizmet için için çaba sarf edeceğiz. Bunun için ne gerekiyorsa yapmaya hazırız ve nazırız. Dolayısıyla, bu çerçevede baktığımızda evinde bakıma muhtaç insanlar olduğunu gördük ve bu alanda yaşanan bir boşluğu hissettik. Bu boşluğu doldurmak için kolları sıvadık" diye konuştu.

BEYŞEHİR'DE 60 KİŞİYE EVDE BAKIM HİZMETİ

Kendilerinden hizmet bekleyen insanlara ulaşmak için Beyşehir Belediyesi olarak, "Evde Bakım Hizmetleri" birimini kurduklarını aktaran Özaltun, bu birimde 2'si bayan 4 kişiden oluşan personellerinin öncelikle gerçek manada bakıma muhtaç Beyşehirlilerin bizzat evlerine ziyaret gerçekleştirip yerinde tespitler yaptıklarını söyledi. 67 mahalleye sahip ilçe genelinde şu ana kadar bu hizmeti verdikleri kişi sayısının 60'a ulaştığını anlatan Özaltun, bunlara evlerinde temizlik hizmetinden, yemeğine varıncaya kadar, kişisel temizlik hizmetleri de dahil tüm ihtiyaçlarını karşılamaya çalıştıklarını dile getirdi.

Bu hizmeti verirken tek amaçlarının bir hayır duası almaktan başka bir şey olmadığının da altını çizen Özaltun, "Bizim tek amacımız ve gayemiz şu; bir hayır duası etsinler, 'Allah razı olsun' desinler; bizim için en büyük hazine kaynağı bu olacak" şeklinde konuştu. Uygulamanın yeni olduğunu ve ulaşamadıkları insanlar varsa onlara da ulaşmak arzusunda olduklarını aktaran Özaltun, "Buna benzer evde bakıma muhtaç amcalarımız, dayılarımız, teyzelerimiz, ninelerimiz varsa biz onlara da hizmet için ne gerekiyorsa yapmaya hazırız" dedi.

EKİP DAHA DA GÜÇLENDİRİLEBİLECEK

Beyşehir'in en ücra noktasındaki mahallelerine kadar bu hizmeti yaygınlaştırmanın hedefinde olduklarını belirten Özaltun, bakıma muhtaç kişi ve aile sayısının artması halinde bu konuda hizmet veren personel istihdamı sayısını da artırabileceklerini ifade ederek, "Şu anda belki 60 kişiye ulaşabiliyoruz ama ulaşamadığımız hemşehrilerimiz varsa, gerek telefonla, gerekse yazılı olarak müracaat etmeleri halinde biz ekibimizi daha da güçlendirerek, 60 değil 600 bakıma muhtaç hemşehrimiz de olsa bunlar için hizmet etmeye hazır olacağız" diye konuştu.

Halen devlet tarafından yürütülmekte olan 'evde sağlık hizmetleri' kapsamında Beyşehir'de de hizmet verildiğini, 2013 yılında bu kapsamda ilçe genelinde bin 300 kişiye ulaşıldığını anımsatan Özaltun, Beyşehir Belediyesi olarak da bu alanda yaşanan ihtiyacı gördüklerini ve gidermeye çalıştıklarını aktardı. Özaltun, "İnsanların ihtiyaçları var. Yemek olsun, temizlik olsun, kişisel ihtiyaçlar olsun. Tırnak kesiminden saç sakal tıraşına varıncaya kadar. Personelimiz bu konuda gerekli eğitimi aldılar. Evlerde kapı pencere temizliğine varıncaya kadar, çamaşır ve bulaşık yıkamak ile dahil bu hizmetlere. Bunlarla da sınırlı kalmak istemiyoruz. Beyşehir'de Göl Feneri Derneğimiz var hizmet eden. Bu derneğimizle de işbirliğine giderek bakıma muhtaç ailelerimizin eski eşyaları varsa onları da yenilemek istiyoruz. Kullanılamaz durumda eşyalar varsa, Göl Fenerimiz ve gönüllü hemşehrilerimizle birlikte bu yenilemeleri yapmak için çaba sarfediyoruz. Bu kapsamda, yaşanabilir bir alan oluşturmanın gayretindeyiz" ifadelerini kullandı.

Özaltun, engelliler gibi evde bakıma muhtaç insanlara da hizmet etmenin oldukça zor olduğunu, bu noktada özveriyle görev yapan ekibe de teşekkür ederek, "Aslında bu personelimiz maaş alırken aynı zamanda hayır duası da alıyorlar. Dolayısıyla bu maaştan bile daha kıymetli bir şey. Bu vesile ile göstermiş oldukları sabır için de onlara teşekkür ediyorum" dedi.

İKİ ENGELLİ ÇOCUĞA SAHİP YAŞLI ÇİFTE EVDE BAKIM HİZMETİ

Bu arada, ilçe protokolünü evinde konuk eden 94 yaşındaki Mustafa ve 89 yaşındaki Hatice Savat, verilen hizmetten oldukça memnun kaldıklarını söyledi. Devletin kendilerine her türlü yardıma koştuğunu ve gerekli yardımları yaptığını anlatan yaşlı çift, evde bakım hizmetlerinin verilmesi ile yaşadıkları birtakım zorlukların da giderilmiş olduğunu ifade etti. Mustafa Hatice Savat çifti, "70 yaşındaki engelli oğlumuz Hüseyin ile 60 yaşındaki zihinsel engelli kızımız Fatmana ile birlikte aynı evde yaşamı paylaşıyoruz. Evden dışarıya dahi çıkamayan bir aileyiz. Verilen bu hizmetlerin yanı sıra, yapılan bu ziyaretten dolayı çok teşekkür ediyoruz" diye konuştu. - KONYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Beyşehir Belediyesi Mustafa Özdemir Murat Özaltun Konya Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 26 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 26 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 26 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title