Haberler

Beyşehir'de Esnafa "Kaldırım İşgallerine Son Verin" Çağrısı

Konya’nın Beyşehir ilçesinde, son yıllarda giderek artan ve vatandaşların da yoğun şikayetine sebep olan kaldırım işgallerine çözüm bulabilmek için başlatılan çalışmalar hız kazandı.

Konya'nın Beyşehir ilçesinde, son yıllarda giderek artan ve vatandaşların da yoğun şikayetine sebep olan kaldırım işgallerine çözüm bulabilmek için başlatılan çalışmalar hız kazandı.

Beyşehir ilçesinde, kaldırım işgali yapan esnaflar, Zabıta ekipleri tarafından uyarıldı. Beyşehir Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, ilçede faaliyet gösteren sivil toplum örgütü temselcilerinin de desteğini alarak kaldırım işgallerinin önüne geçilmesi için bir dizi çalışma başlattı. İlçe merkezinde esnafları ziyaret eden Zabıta ekipleri ve bazı sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, kaldırım işgallerinin çözümü konusunda işyeri sahiplerinden duyarlılık gösterme talebinde bulundu. Ziyaretlerde, kaldırım işgallerinin esnafın aslında kendisine zarar verdiği anlatılırken, vatandaşların da bu konuda ciddi anlamda rahatsızlık olduğuna vurgu yapıldı. Ayrıca, önümüzdeki günlerde bu konuyla ilgili geniş kapsamlı bir toplantı yapılacağı bilgisi de verildi.

Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun ise, konuyla ilgili gazetecilere yaptığı açıklamada, Beyşehir'i her yönüyle yaşanabilir, huzurlu bir kent haline getirmeye gayret gösterdiklerini belirterek, "Kaldırım işgallerini sona erdirmek amacıyla sivil toplum kuruluşlarımızla ortak bir çalışma yürütüyoruz. Esnaf kardeşlerimizin şehrin cadde ve sokaklarındaki kötü görüntünün ortadan kaldırılması, kaldırımların yayaların kullanımına bırakılması hususunda duyarlılık göstermesini bekliyoruz" dedi.

Özaltun, vatandaşların da bu tür işgallerden rahatsız olduğunu dile getirerek, "Şehrin en hareketli merkezlerinde kaldırım işgallerinin artması, vatandaşlarımızdan da yoğun şikayet almamıza yol açıyor. Bazı esnaflarımız kaldırımları gelişi güzel işgal ederek yaya trafiğini engelliyor. Bu durum hem hayati tehlikeleri hem de birçok sıkıntıyı beraberinde getiriyor. Halkımız bu konudan son derece rahatsız. Kendimizi onların yerine koyup empati yapmalıyız. Amacımız hiç kimseyi mağdur etmek değil. Bu konuya gönüllü olarak yaklaşmamız gerekir, esnafımız ve vatandaşımız duyarlık göstermeli, sorumluluk edinip Beyşehir'e ve Beyşehirliye yakışanı yapmalıdır. Öncelikle esnaf kardeşlerimizden bu konuda belediye çalışanlarımıza yardımcı olmalarını bekliyoruz. Kaldırım işgali yapmayan ve konuyla alakalı gerekli hassasiyeti gösteren esnaflarımızda da teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı. - KONYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Beyşehir Belediyesi Murat Özaltun Konya Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

21 Nisan hangi burç? 21 Nisan'da doğanlar hangi burç oluyor? 21 Nisan tarihi hangi burç olur? 24 Nisan Çarşamba 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 24 Nisan burç yorumları nedir? AKREP DOLUNAYI ne zaman? Akrep Dolunayı etkileri neler? Burçlara etkileri neler olacak? BURÇ YORUMLARI! 1 Mayıs'ta Taksim Meydanı kapalı mı, neden kapalı? Taksim Meydanı'nda 1 Mayıs kutlamaları yasak mı? Samsun Belediyesi hangi parti? Samsun Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Özgür Özel ne zaman görüşecekler? Buket Dereoğlu kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Buket Dereoğlu kaç yaşında, nereli? Buket Dereoğlu biyografisi! Sandık Kokusu kadrosuna hangi isim katıldı? Kadroya dahil olan isim kim? Hande Sarıoğlu ve Yağmur Çevik canlı yayında neden kavga etti? Kavganın sebebi ne? Borsa bugün kapalı mı? 24 Nisan Çarşamba bugün borsa açık mı, saat kaçta açılacak? Semih Kılıçsoy, Fenerbahçe derbisinde oynayacak mı? Semih'in sakatlığı bitti mi? Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu'nun yüksek lisansı sahte çıktı! Elif Aslı Yıldız istifa etti mi? Yüksek lisansı sahte mi çıktı? Erinç Sağkan kimdir? Halk Tv konuğu Erinç Sağkan kaç yaşında, nereli? Erinç Sağkan biyografisi! Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu kimdir? Patiswiss CEO'su Elif Aslı Yıldız istifa etti mi? Elif Aslı Yıldız kaç yaşında, nereli? Hıdırellez nedir? Hıdırellez günü ne yapılır? Hıdırellez kutlamak günah mı?
500

Yorumlar (1)

İsimsiz:

Fotoğraftaki esnafla baş edemeyen 3 belediye başkanından sonra sıra sizde. İnşallah siz muaffak olursunuz. .

1
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title