Haberler

Beyşehir'de El Emekleri Sergilendi

Konya’nın Beyşehir İlçesi’nde, el emeği ürünler sergilendi.

Konya'nın Beyşehir İlçesi'nde, el emeği ürünler sergilendi.

Beyşehir Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdürlüğü'nün Avşar Mahallesi'nde açtığı el sanatları teknolojisi kursunun sona ermesinin ardından, kursiyerlerin sergilediği el emeği, göz nuru eserler mahalle sakinlerinin beğenisine sunuldu.

TOKİ İlkokulu'ndaki serginin açılışına Beyşehir Kaymakamı Muzaffer Başıbüyük, Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun, Garnizon ve İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Binbaşı Mustafa Özdemir, İlçe Emniyet Müdür Yardımcısı Emniyet Amiri Sefa Mercan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hasan Taşdelen, HEM Müdürü Ahmet Gündüz, İlçe Müftüsü Hüseyin Erdoğan, AK Parti İlçe Başkanı Nafiz Huğlu, AK Parti İlçe Başkan Yardımcısı Hazım Kesme, kurum amirleri, kursiyerler ve vatandaşlar katıldı.

Serginin açılışında konuşan Kaymakam Başıbüyük, günlük hayatın beşikten mezara kadar insanlar için bir şeyler öğrenmeyle geçtiğini vurgulayarak, "Örgün eğitim içerisinde insanlar eğitim hayatından sonra iş hayatına atılıyor, serbest meslek icra ediyor ya da evinde yaşıyor. Fakat öğrenme ihtiyacı devam ediyor. Halk Eğitim kurumları da bu ihtiyacı karşılamak için hayatın değişik alanlarında gereksinim duyulan işleri her konuda öğretiyor" dedi.

Halk Eğitim Merkezi Müdürü Ahmet Gündüz de konuşmasında, el sanatları teknolojisi kursunda iki grup halinde bir çalışmanın sergilendiğini söyledi. Usta öğreticiler Hüsna Kesme ile Zehra Kalaycı'nın nakış ve ev tekstili konularında kursiyerlere yıl içerisinde eğitim verdiğini anımsatan Gündüz, "Bir sene boyunca titiz bir çalışma yaptılar. Şimdi de bu çalışmaların semeresini burada göreceğiz" diye konuştu.

Konuşmaların ardından serginin açılışı protokol tarafından yapıldı, ardından davetliler sergiyi gezdi. - KONYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Muzaffer Başıbüyük Ahmet Gündüz Beyşehir Konya Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title