Haberler

Beyşehir'de Avcılara "Av" Uyarısı

Türkiye'de yeni av sezonu başlarken, avcılara av günü ve saatleri konusunda uyarılarda bulunuldu.

Türkiye'de yeni av sezonu başlarken, avcılara av günü ve saatleri konusunda uyarılarda bulunuldu.

Merkez Av Komisyonu (MAK) kararı uyarınca, İç Anadolu Bölgesini kapsayan illerde 15 Ağustos'tan itibaren 1. grup av hayvanlarından kuşlarda bıldırcın, üveyik ile memelilerde yaban tavşanı ve yaban domuzu avı 22 Şubat 2016'a kadar yapılabilecek. Av sezonunda 2. grup av hayvanları keklik, ördek, sakar meke avı ise 17 Ekim'den itibaren başlayacak.

Orman ve Su İşleri 8. Bölge Müdürlüğü Beyşehir Milli Parklar Şefi Mehmet Şener, gazetecilere yaptığı açıklamada, sürdürülebilir bir avcılık için kurallara uyulması çağrısında bulundu.

4915 sayılı Kara Avcılığı Kanunu'nda yasaklanan fiilleri işleyenlerin Merkez Av Komisyonu tarafından tespit edilen avlanma esas ve usullerine uymamaktan suçun nevine göre çeşitli cezalar öngörüldüğünü vurgulayan Şener, "En düşük ceza 346 lira, en yüksek ceza ise 60 bin lira olarak uygulanabilmektedir. Avcılarımızın, avlanma günleri olan cumartesi, pazar ve çarşamba ile resmi tatil günlerinde avlanmalarını istiyoruz. Ancak, bu av dönemine mahsus olarak bölgemizdeki avcılar salı günleri de bıldırcın, üveyik ve yaban domuzu avı yapabilecek" diye konuştu.

Avlanmanın gündoğumundan 1 saat önce başlayıp, günbatımından 1 saat sonra bitirilmesi gerektiğini aktaran Şener, şunları kaydetti:

"Bu saatler dışında avlanma yapmak da yasak kapsamına girmektedir. Avcılarımız, avcılık belgeleri ve avlanma izin kartı ile yivsiz av tüfek ruhsatnamesi gibi belgelerini av esnasında mutlaka yanlarında bulundurmalı ve sorulduğunda denetim ve kontrol yapan görevlilerimize ibraz etmekle mükellef olduklarını unutmamalıdır. Yine, av yaparken av limitlerine de uyulması gerekmektedir. Avcılarımız bir günde 1 tavşan, 8 üveyik, 10 bıldırcın ve 2 yaban domuzu avlayabileceklerdir. Bundan daha fazla av yapılması, av limitlerine uyulmaması ise cezai müeyyideyi gerektirecektir."

Kaynak: AA / Yerel

Mehmet Şener Beyşehir Türkiye Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu? Tövbe duası: Tövbe istiğfar duası okunuşu ve yazılışı nedir? Arapça Tövbe duası ve Türkçe meali! Tövbe nasıl edilir? Nasuh Tövbe duası nasıl okunur? Baby Shower nedir, ne demek? Baby Shower patisi nedir? Baby Shower pastaları! Baby Shower partisine katılmak caiz mi? Diyanet'in açıklaması ne? Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın 2023-2024 sezonu Avrupa gelirleri Bilmeceler ve Cevapları 2022: En Zor Bilmece Soruları Nelerdir? Zor, Kolay, Komik, İlginç, Eğlenceli, Yeni, Uzun, Kısa Bilmeceler ve Cevapları! 1 Ekim hangi burç? Ekim'in 1'i hangi burçtur? 1 Ekim burç özellikleri, sembolü ve gezegeni nedir? 1 Ekim hangi burca ait?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title