Haberler

Beyşehir'de Anız Yakanlara Ceza

Konya’nın Beyşehir ilçesinde hasat sezonunun sona ermesinin ardından tarlalarda yakılan anızların oluşturduğu dumanlar yerleşim yerlerini olumsuz etkileyince, idari para cezası kesildi.

Konya'nın Beyşehir ilçesinde hasat sezonunun sona ermesinin ardından tarlalarda yakılan anızların oluşturduğu dumanlar yerleşim yerlerini olumsuz etkileyince, idari para cezası kesildi. Beyşehir'de anız yakarak çevreyi kirleten ve tarlaları verimsizleştiren 13 kişiye kişi başı 189 TL idari para cezası kesildi.

İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, "Konya Valiliği'nin 2014/1 sayılı Anız Tebliği çerçevesinde Beyşehir Kaymakamı Muzaffer Başıbüyük'ün de katıldığı eğitim toplantılarında anız yangınları konusu üzerinde önemle durulmuş konu ile ilgili broşür dağıtılmıştır. Ancak yapılan bunca çalışmaya rağmen yine de anız yangınları meydana gelmektedir. İlçe Müdürlüğümüz, Kadastro Müdürlüğü ve Jandarma Komutanlığının ilçemizdeki anız yangınına maruz kalan tarım arazilerine yönelik yaptığı tespit çalışmaları neticesinde 13 kişiye, kişi başı 189 TL olmak üzere toplam 2 bin 457 TL idari para cezası kesilmiştir. 2014/1 nolu Konya Valiliği Anız Tebliğinin 12. maddesine göre, 'Türlü sebeplerle meydana gelebilecek anız yangınının, komşu tarlaya geçmesini engelleyecek şekilde, hububat tarlalarında, yanıcı maddelerden (anızlardan) arındırılmış 5-10 metre genişliğinde pullukla sürülmüş emniyet bandı oluşturulmadığı takdirde Kabahatler Kanunu'nun 32. maddesinde açıklanan emre aykırı davranıştan 189 TL idari para cezası verilmektedir. Ayrıca 4915 sayılı Kara Avcılığı Kanununa göre yaban hayatının yaşam alanlarının yok edilmesi halinde hapis ve para cezasının verilebildiği unutulmamalıdır" denildi.

İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Nurettin Karşıyaka konu ile ilgili yaptığı açıklamada, "Aslında her yıl olduğu gibi bu yıl da bir çalışma yürüttük. Ancak anız yangını Türkiye'nin problemlerinden biridir. Anız yangının tarlaya ne kadar zarar verdiğini çeşitli yollarla çiftçiye duyuruyorsak da çiftçiyi alışkanlığından vazgeçiremiyoruz. Yapılan arazi kontrolleri ve gelen ihbarlar doğrultusunda çalışmaların devam ettiğini belirterek " Çiftçilerimizin anız yangınları hususunda daha duyarlı ve daha sorumlu davranmaları gerektiğini hatırlatarak anızı yakılan arazilerle ilgili tespit uygulamalarımız sürecek, aynı şekilde cezayı uygulayacağız" dedi. - KONYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Beyşehir Konya Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

BUGÜN (23 Nisan) KARGOLAR AÇIK MI? 23 Nisan'da kargolar çalışıyor mu? PTT, MNG, SÜRAT, TRENDYOL EXPRESS... BORSA BUGÜN KAPALI MI? Borsa, 23 Nisan Salı günü açık mı kapalı mı? Borsa tatil mi? İSTANBUL 23 NİSAN ÜCRETSİZ ETKİNLİKLER! İstanbul'da 23 Nisan etkinlikleri nerede, saat kaçta? 23 NİSAN NEDEN KUTLANIR? 23 Nisan'ın anlamı ne? Serenay Sarıkaya ve Mert Demir sevgili mi? EL ELE GÖRÜNTÜLENDİLER! TBMM ne zaman açıldı? 23 Nisan 1920'de açılan TBMM'nin ilk başkanı kimdir? TBMM nerede ve ne zaman açılmış? TBMM'yi ilk kim açtı? TBMM nedir? 23 NİSAN HASTANE VE ECZANELER AÇIK MI? Bugün eczaneler, sağlık ocakları, hastaneler yarım gün mü? Milli Bayramlar: Milli Bayramlarımız nelerdir? Milli bayramlarımız kaç tanedir, hangileridir? Milli bayramların isimleri ve tarihleri! Hal Ekleri nelerdir? İsmin hal ekleri nelerdir? Hal ekleri cümle içerisinde örnekler ve konu anlatımı! Kaç tane hal eki var? Hacet duası okunuşu! Hacet namazı duası nasıl okunur? Hacet duası nasıl yapılır? Hacet duası Arapça ve Türkçe yazılışı! Galatasaray'ın kaç şampiyonluğu var? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu? Cleveland Cavaliers Orlando Magic NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! New York Knicks Philadelphia 76ers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 23 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 23 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title