Haberler

Beyşehir'de Amatör Spor Haftası Etkinlikleri

Konya’nın Beyşehir ilçesinde, Amatör Spor Haftası kutlamaları kapsamında çeşitli sportif aktiviteler gerçekleştiriliyor.

Konya'nın Beyşehir ilçesinde, Amatör Spor Haftası kutlamaları kapsamında çeşitli sportif aktiviteler gerçekleştiriliyor.

İlçe Kaymakamlığı ve Beyşehir Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü tarafından müşterek olarak organize edilen program kapsamında, kurumlar arası voleybol müsabakalarının ardından ilçe merkezinde bugün de amatör bisiklet yarışları ve tekvando gösterileri düzenlendi. Bisiklet yarışlarından önce Kaymakam Muzaffer Başıbüyük ve Belediye Başkanı Murat Özaltun, kısa süreli bisiklete binerek gösteri yaptı.

Anıt meydanında düzenlenen sportif etkinliklere İlçe Kaymakamı Muzaffer Başıbüyük, Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun, İlçe Emniyet Müdürü Mustafa Demirgül, İlçe Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Mehmet Bayındır, daire amirleri, sporcular ve vatandaşlar katıldı.

Kaymakam Başıbüyük, yaptığı konuşmada, amatör sporun önemine dikkat çekti. Bu münasebetle ilçede haftanın kutlanması, sporcu potansiyelinin gün yüzüne çıkartılması, onlara sporun farkındalığının anlatılması için bir kısım etkinlikler yapıldığına vurgu yapan Başıbüyük, "Bunlar arasında kurumlararası voleybol müsabakaları, bisiklet yarışı, tekvandocularımızın gösterisi gerçekleşiyor şu anda" dedi.

Kaymakam Başıbüyük, iki gün önce de hafta kapsamında göl üzerinde kano yarışmaları düzenlenmesinin planlandığı halde, olumsuz hava şartlarından dolayı bunun iptal edilerek ileri bir tarihe ertelendiğini söyledi. Başıbüyük, ülke olarak sporda başarıyı sağlamanın tek yolunun tabandan amatör sporcuların tespit edilerek, onların profesyonelliğine yürüyüşünün sağlanması olduğunu da dile getirirken, "Bu çerçevede bizim ilçemizde de özellikle bireysel sporlarda, judo, tekvando gibi, voleybol gibi takım sporlarında bir altyapı mevcut. İlçemizin sahip olduğu doğal ve coğrafi şartlar itibariyle de su sporlarını yapma imkanı var. Biz bu hafta içerisinde özellikle bu sporlara ağırlık vererek ilçemizde amatör ruhun canlandırılması, spora sevginin ve spora isteğin artırılması konusunda bir faaliyet dizisi içerisindeyiz. Bunun için buradayız.Bu haftanın ilçemiz için Türk sporu için hayırlı uğurlu olmasını diliyorum" diye konuştu.

Belediye Başkanı Özaltun ise, 13-19 Ekim tarihleri arasındaki günlerin her yıl amatör spor haftası olarak kutlandığını hatırlatarak, Beyşehir'de de amatör spora ve sporculara verdikleri önemin ortada olduğunu söyledi. Birlik ve beraberliğin öncülüğünün spordan geçtiğini konuşmasında vurgulayan Özaltun, genç nesillere sporu sevdirmenin önemine dikkat çekti. Gelecekte çocukları başarılı olma, iyi yerlerde görme adına sporu sevdirmenin çok önemli olduğunu dile getiren Özaltun, "Spor da işte doğuştan başlıyor. Çocuklarımız ilk yürümeye başladığı andan itibaren artık amatör ruhla spor yapmasının geliştirilmesi gerekiyor" dedi.

Konuşmaların ardından Anıt Meydanında başlayan ve yine burada tamamlanan 2 kilometre mesafedeki parkurda pedal çeviren bisiklet yarışlarında dereceye giren gençlere madalya ve ödülleri protokol tarafından verildi. Kaymakam Başıbüyük ve ilçe protokolü, daha sonra gösteri yapan tekvandoculara çeşitli hediyeler verdi. Bisiklet yarışının ardından başlayan Beyşehir Belediyespor bünyesinde faaliyet gösteren tekvandocu sporcuların program sonrasındaki gösterileri de ilgiyle izlendi. - KONYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Muzaffer Başıbüyük Murat Özaltun Beyşehir Konya Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Milli Bayramlar: Milli Bayramlarımız nelerdir? Milli bayramlarımız kaç tanedir, hangileridir? Milli bayramların isimleri ve tarihleri! Hal Ekleri nelerdir? İsmin hal ekleri nelerdir? Hal ekleri cümle içerisinde örnekler ve konu anlatımı! Kaç tane hal eki var? Hacet duası okunuşu! Hacet namazı duası nasıl okunur? Hacet duası nasıl yapılır? Hacet duası Arapça ve Türkçe yazılışı! Galatasaray'ın kaç şampiyonluğu var? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu? Cleveland Cavaliers Orlando Magic NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! New York Knicks Philadelphia 76ers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 23 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 23 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 23 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu kimdir, mesleği ne? 4. eleme adayı kim oldu? Survivor haftanın eleme adayları ki potada kimler var 23 Nisan Salı? Kalkınma Yolu Projesi nedir, nereden geçiyor? Sivasspor'un penaltısı doğru mu? Hakem yorumları ne diyor? (Sivasspor - Fenerbahçe) Derin Futbol ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda?????? 23 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 23 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title