Haberler

Beypazarı'nda "Mülteci Entegrasyonu Merkezi" Açıldı

ANKARA (AA) - Beypazarı Kaymakamlığı, geçici koruma kapsamında ilçeye göç etmiş Suriyeli sığınmacıların sosyal adaptasyonu, sağlık takibi, Türkçe ve dini eğitimleri, asgari geçim imkanlarına ulaşabilmeleri ve emniyet tarafından etkili takipleri açısından "Mülteci Entegrayon Merkezi" açtı.

ANKARA (AA) - Beypazarı Kaymakamlığı, geçici koruma kapsamında ilçeye göç etmiş Suriyeli sığınmacıların sosyal adaptasyonu, sağlık takibi, Türkçe ve dini eğitimleri, asgari geçim imkanlarına ulaşabilmeleri ve emniyet tarafından etkili takipleri açısından "Mülteci Entegrayon Merkezi" açtı.

Kaymakamlıktan yapılan yapılan yazılı açıklamada, Hükümet Konağı binası giriş katta SYDV yanında açılan merkezde toplum sağlığı merkezi, halk eğitim merkezi, milli eğitim müdürlüğü ve müftülükten birer kişinin tam zamanlı geçici olarak görevlendirildikleri belirtildi.

Kaymakam Suat Seyitoğlu başkanlığında düzenlenen toplantıda her kurumun çalışma alanı ve hedef kitlesine uygun sorular belirlenerek genişletilmiş Mülteci Envanteri Anketi hazırlandığı anlatılan açıklamada, anket kapsamında 0-11 ay bebek, 12-60 ay çocuk, 6-17 yaş okul çağı çocuk ve 17 yaş üstü yetişkin şeklinde ayrılan gruplara genel bilgiler, sağlık, eğitim alanında sorular yöneltileceği bildirildi.

Zafer Mahallesi'nin pilot bölge seçildiği, mahalledeki 82 hanede ikamet eden Suriyeli ailelere sorular yöneltilerek öncelikle aşılama ve gebe takibi ile yaz döneminde gelecek eğitim öğretim yılı için oryantasyon ve Türkçe hazırlık eğitimleri verileceği bildirilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Örgün eğitime hazırlanacak öğrenciler ile okul zamanı sokakta çocuk kalmaması amaçlanmaktadır. Suriyelilere yönelik daha kapsamlı olarak yetişkinlerin mesleki donanımı, beceri ve iş tecrübeleri araştırılmakta olup, beşeri kaynağın ortaya çıkarılması ile kendi geçim kaynaklarını oluşturmaları sağlanmaya çalışılacaktır. 6-17 yaş grubunda bulunan yaklaşık bin 100 çocuk ve gencin Türkçe eğitimi almaları, örgün ya da yaygın eğitim içinde kendilerini ifade edebilecek ve toplumun sosyal yaşamına entegre olmaları amaçlanıyor. Yaz boyunca Türkçe kursları, pilot bölge Zafer Mahalkesi'nde Altay İlkokulu'nda 20 Haziran itibarıyla başladı. 1 Temmuz'dan itibaren Suriyeli sığınmacıların bulunduğu 10 mahallede de tamamlanacak anket ile Rüstempaşa İlkokulu'nda da açılacak kurslarla bu kişilerin Türkçe okur yazarlığı sağlanacaktır. Kurslarda yer alan çocuklara İlçe Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğünce düzenlenecek spor etkinlikleri ile yerli halk ile sosyal bütünleşme açısından fırsatlar ve ortamlar oluşturulacaktır."

Açıklamada, SYDV marifeti ile tüm ihtiyaç sahiplerine yardım yapılacağı, anketlerin analizler sonucunda bu kişilerin öncelikleri belirlenerek daha etkili yardımlar yapılmasının sağlanacağı anlatılarak, kısa zamanda envanter çalışmasını tamamlayarak hazırlanan raporun ilçedeki kurumlara ve İl Göçler İdaresi Müdürlüğüne sunulacağı ifade edildi.

Kaynak: AA / Güncel

Beypazarı Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title