Haberler

Beyoğlu Semt Konaklarında Ücretsiz Okuma- Yazma Kursları

Beyoğlu Belediyesi tarafından Semt Konaklarında açılan ücretsiz ‘Okuma Yazma Kursları’na katılan kursiyer Zahide Delibaşı, “Başkanımızın sayesinde Semt Konağında okuma yazmayı öğrendim. Artık çocuklarıma derslerinde yardımcı olabiliyorum” dedi.

Beyoğlu Belediyesi tarafından Semt Konaklarında açılan ücretsiz 'Okuma Yazma Kursları'na katılan kursiyer Zahide Delibaşı, "Başkanımızın sayesinde Semt Konağında okuma yazmayı öğrendim. Artık çocuklarıma derslerinde yardımcı olabiliyorum" dedi.

Beyoğlu Belediyesi, açtığı eğitici ve öğretici kurslarla vatandaşların kişisel gelişimine katkıda bulunmaya devam ediyor. Beyoğlu Belediyesi her yıl olduğu gibi bu yıl da okuma yazma bilmeyen vatandaşlar için Semt Konaklarında ücretsiz 'Okuma Yazma Kursları' açtı. Çıksalın, Okmeydanı, Dolapdere ve Hacıahmet Semt Konaklarında verilen kurslara vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Genç yaşlı demeden her yaştan insanın katılabildiği kurslar ile vatandaşlar bir yandan okuma yazmayı öğrenirken diğer yandan da belirli nedenlerden dolayı gidemedikleri okula duydukları özlemi gidermenin mutluluğunu yaşıyor.

Okuma ve Yazmamın Öneminin Bilincindeler

Okuma Yazma Kursu eğitmeni emekli öğretmen Ganime Akıllı, kursa gösterilen ilgiden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "Hepsinin amacı okumak. İleri daha ileri gidebilmek. Tabi fazla sayıya ulaşmak beni çok mutlu ediyor. Belediyemize de verdiği bu hizmetlerden dolayı gerçekten teşekkür ediyorum. Kursiyerlerimiz okuma ve yazmamın öneminin bilincindeler. Keşke bu kursa daha önce baksaydık dediklerini duyuyorum. 'Şimdi ne kadar güven dolu ortamdayım, otobüslerin üzerini okuyabiliyorum, kendi paramı çekebiliyorum veya kendi imzamı atıp adresimi yazabiliyorum' demeleri benim çalışma azmimi kat ve kat artırıyor. Çıkın gelin dediğimiz hep olmuştur. Kayıtlarımız bitti diyerek hiç kimseyi geri çevirmiyoruz. Her zaman eğitim eğitim öğretim öğretimdir. Çok daha fazla sayıya ulaşmak bizi mutlu edecektir." dedi.

"Artık Çocuklarıma Derslerinde Yardımcı Olabiliyorum"

Okuma yazmayı semt konağında öğrendiğini belirten kursiyer Zahide Delibaşı, "Başkanımızın sayesinde Semt Konağında okuma yazmayı öğrendim. Semt Konaklarındaki kurslara her sene geliyorum. 3 tane sertifikam var. Her şeyi öğrendim. Artık çocuklarıma derslerinde yardımcı olabiliyorum. Allah razı olsun, çok teşekkür ederiz." Derken, kursiyer Asiye Taşdelen ise, "Semt Konaklarımızdan Allah razı olsun, çok memnunum. Okumuşluğumuz yoktu burada öğrendik. Elimiz vardı uzanmıyordu. Dilimiz vardı ama konuşmuyordu. Ama şimdi öğrendik her şeyi. Araba üstündeki yazıları, her şeyi okuyabiliyorum. Sağ olsun Allah razı olsun. Belediye Başkanımız Ahmet Misbah Demircan'a teşekkür ederim." ifadelerini kullandı. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Beyoğlu Belediyesi Okmeydanı Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title