Haberler

Beyoğlu'nun En Eski Dükkanına Boşaltın Tebligatı

Güncelleme:

10 yılı dolduran kiracıyı gerekçe göstermeden tahliye etme imkanı sağlayan kanunun ilk kurbanı Beyoğlu'ndaki tarihi korse mağazası oldu.

Ev ya da işyerinde 10 yılı dolduran kiracıların gerekçe göstermeden çıkarılabilmesine imkân sağlayan borçlar kanunu düzenlemesi 1 Temmuz 2014'de yürürlüğe girdi. Yeni yasa, ev ya da işyerinde 10 yılı dolduran kiracıların gerekçe göstermeden çıkarılabilmesine imkan sağlıyor.

Düzenlemenin yürürlüğe girmesinden sonra kiracılara tebligatlar yağmaya başladı. Bunun ilk örneği ise Beyoğlu'ndaki tarihi Kelebek Korse Mağazası oldu. Mal sahibi Beyoğlu Santa Maria Kilisesi, mağazanın sahibi İlya Avramoğlu’na “Sözleşmeniz 31 Kasım 2014’te sona eriyor” yazılı ihtarname gönderdi.

GEREKÇE OLARAK TARTIŞILAN KANUN GÖSTERİLDİ

Yılların eskitemediği, İstiklal Caddesinin sembol dükkanlarından Kelebek Korse'ye tahliye tebligatı gönderildi. Dükkanın yılbaşına kadar boşaltılmasını isteyen Santa Maria Kilisesi Vakfı, gerekçe olarak yeni çıkan yasayı gösterdi.

YATALAK BABAM HÜNGÜR HÜNGÜR AĞLADI

Dededen kalma dükkanı babasından devralarak işleten 53 yaşındaki İlya Avramoğlu, direnmekte kararlı. Avramoğlu, dükkanın hiç değişmeyen vitrin camlarına protesto dövizleri astı. "10 Yılda kiracı tahliye esnafın idam yasasıdır. 90 yaşındaki babamı sokağa atıyor" yazılı dövizler yoldan geçenlerin dikkatini çekiyor. Yasanın yeniden gözden geçirilmesini isteyen Avramoğlu, olayı anlattığında yatalak olan babasının hüngür hüngür ağladığını söyledi.



VİTRİNİ 78 YILDIR DEĞİŞMEDİ

"1936 yılından beri vitrini, dükkan iç dekorunu korumaktayız" diyen Avramoğlu sözlerini şöyle sürdürdü: Beyoğlu Türkiye'dir. Beyoğlu'nda bir örneği daha yok. Beyoğlu'nun tarihidir. Çok insan dükkanıma geliyor. 'Dokuyu koruduğunuz için sizi tebrik ediyoruz' diyen var. Anı tazeleyen insanlar var bu dükkanda"

SAFİYE AYLA'NIN DEĞİŞMEZ MEKANI

Safiye Ayla'nın müşterileri olduğunu söyleyen Avramoğlu, "Belinde rahatsızlığı olan bir hanımdı. Bel rahatsızlığına iyi gelen bir korse modelini verirdik kendisine. Uzun yıllar hizmet verdik kendisine. Bazı Tv dizilerine de hizmet veriyoruz." diye konuştu.



MÜŞTERİLERDEN TEPKİ

Adını vermek istemeyen ve Kelebek Korse'nin 40 yılllık müşterisi olduğunu söyleyen bir kadın da "Burada dürüstlük var, efendilik var.Üzülüyorum ama neden yani? Olmaması gereken bir olay. Neden ?" şeklinde konuştu.

VATANDAŞTAN DESTEK

Aynı Vakfın kiracısı olup kendi dükkanlarında de benzer bir tehlikeyle karşı karşıya olan çevre esnaf da Avramoğlu'na destek verdi. Sanat Galerisi sahibi Nurhan Acun, " 80 yaşına gelmişim. Emeğim var. Mal sahibi bizi çıkaracak fahiş fiyatla kiraya verecek" derken; kendisine destek veren bir vatandaş da " İnsanların buraya rağbet göstermesinin sebebi bu dükkanlar, fastfoodlar, büfeler değil" şeklinde konuştu.



6/7 EYLÜL'ÜN İZLERİNİ TAŞIYOR

Kelebek Korseyi babasından devralan İlya Avramoğlu dükkanın 6-7 Eylül olayların saldırıya uğradığını hatırlatarak, dükkanın arka bölümünde yer alan ve çok az kişinin bildiği 6/7 Eylül'ün izlerini DHA kamerasına gösterdi. Avramoğlu," Bu 6-7 Eyllül günü balyozla yapıldı. Hala da duruyor. Herhalde İstiklal caddesinde 6-7 Eylül'den kalma bundan başka bir iz yoktur" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Ekonomi

Safiye Ayla Beyoğlu Eylül Emlak Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

AK PARTİ'DEN VEKİLLERE UYARI! AK Parti, vekillerini neden uyardı, olay ne? 23 NİSAN BANKALAR AÇIK MI? 23 Nisan Salı günü bankalar çalışıyor mu? Ziraat, Vakıf, Halkbank, Akbank... BUGÜN (23 Nisan) KARGOLAR AÇIK MI? 23 Nisan'da kargolar çalışıyor mu? PTT, MNG, SÜRAT, TRENDYOL EXPRESS... BORSA BUGÜN KAPALI MI? Borsa, 23 Nisan Salı günü açık mı kapalı mı? Borsa tatil mi? İSTANBUL 23 NİSAN ÜCRETSİZ ETKİNLİKLER! İstanbul'da 23 Nisan etkinlikleri nerede, saat kaçta? 23 NİSAN NEDEN KUTLANIR? 23 Nisan'ın anlamı ne? Serenay Sarıkaya ve Mert Demir sevgili mi? EL ELE GÖRÜNTÜLENDİLER! TBMM ne zaman açıldı? 23 Nisan 1920'de açılan TBMM'nin ilk başkanı kimdir? TBMM nerede ve ne zaman açılmış? TBMM'yi ilk kim açtı? TBMM nedir? 23 NİSAN HASTANE VE ECZANELER AÇIK MI? Bugün eczaneler, sağlık ocakları, hastaneler yarım gün mü? Milli Bayramlar: Milli Bayramlarımız nelerdir? Milli bayramlarımız kaç tanedir, hangileridir? Milli bayramların isimleri ve tarihleri! Hal Ekleri nelerdir? İsmin hal ekleri nelerdir? Hal ekleri cümle içerisinde örnekler ve konu anlatımı! Kaç tane hal eki var? Hacet duası okunuşu! Hacet namazı duası nasıl okunur? Hacet duası nasıl yapılır? Hacet duası Arapça ve Türkçe yazılışı! Galatasaray'ın kaç şampiyonluğu var? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu? Cleveland Cavaliers Orlando Magic NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE!
500

Yorumlar (2)

cagatay:

Garibim ulkemde hersey zenginlerin yararina hic vatandasa sahip cikmayin

17
7
yanıtYanıtla
esas ataturkcu:

kiracilarin fazlasiyla haki var turkiyede adamlar dogru durust kira odemiyorlar ustune istemeseler cikartamiyorsun bile yani olan ev sahibi yada dukan sahibine oluyor tamam zor durumda olabilirsin ozaman capina gore biryerde yasiyacaksin yada dukkan yoneteceksin

10
9
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title