Haberler

Beyoğlu'nda Ramazan Coşkusu Aralıksız Devam Edecek

Beyoğlu Belediyesi, Hasköy sahilde ve Taksim Meydanı’nda kuracağı Ramazan sahnesi ile İstanbullulara unutulmaz Ramazan coşkusu yaşatacak.

Beyoğlu Belediyesi, Hasköy sahilde ve Taksim Meydanı'nda kuracağı Ramazan sahnesi ile İstanbullulara unutulmaz Ramazan coşkusu yaşatacak. Vatandaşlar 29 gün boyunca Ramazan ayının ruhuna uygun olarak düzenlenecek etkinliklerle unutulmaz bir ramazan geçirecek. Taksim Meydanı'nın yanı sıra ilçenin çeşitli noktalarda kurulacak iftar sofralarıyla da yaklaşık 100 bin kişi orucunu açacak.

Her yıl Ramazan ayı boyunca düzenlediği etkinliklerle binlerce vatandaşı aynı iftar sofrasında buluşturan Beyoğlu Belediyesi, iftar sofrası geleneğini bu yılda sürdürüyor. Ramazan ayı boyunca Taksim Meydanı'nda iftar çadırı kuracak olan Beyoğlu Belediyesi, farklı günlerde on iki mahallede düzenleyeceği sokak iftarlarıyla da yaklaşık yüz bin kişiyi aynı sofralarda ağırlayacak. Beyoğlu Belediyesi öte yandan Ramazan ayı boyunca Taksim Meydanı ve Hasköy Sahilde düzenleneceği ramazan etkinlikleriyle de vatandaşlara unutulmaz bir ramazan coşkusu yaşatacak.

HASKÖY SAHİLDE HER AKŞAM KONSER

Hasköy sahilde düzenlenecek olan etkinlikler iftar sonrası başlayacak. Vatandaşlar, alana kurulacak sahnede ramazan ayı boyunca sergilenecek olan Karagöz Hacivat, Ateşbaz ve Sihirbaz gösterileriyle birlikte düzenlenecek olan Güzel Sanatlar Topluluğu Konseri, Halk Müziği Topluluğu Tasavvuf Konseri, Devlet Türk Musikisi Topluluğu Konseri ve Tarihi Türk Sanat Topluluğu Tasavvuf Konseri ile doyasıya eğlenecek. Alanda kurulacak olan pamuk şekerciler, macuncular, şerbetçiler ve diğer lezzet stantları da eski İstanbul tatlarını ziyaretçilere sunacak.

TAKSİM'DE HEM EĞLENCE HEM İFTAR

Taksim Meydanında Ramazan ayı boyunca düzenlenecek olan etkinlikler saat 19.30 da başlayacak. Ramazan ayı boyunca devam edecek olan etkinliklerde Güzel Sanatlar Topluluğu Konseri, Halk Müziği Topluluğu Tasavvuf Konseri, Tarihi Türk Sanat Topluluğu Tasavvuf Konseri ve Kadiri Zikir Dergah İlahileri konseri düzenlenecek. Daha sonra Kuran-ı Kerim tilavetiyle devam edecek olan etkinliklerin ardından binlerce kişi taksim meydanına kurulan iftar çadırında oruçlarını açacak.

MAHALLELİ SOKAK İFTARLARINDA BULUŞACAK

Beyoğlu Belediyesi farklı günlerde 12 mahallede kuracağı iftar sofralarıyla da mahalleliyi bir araya getirecek. Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan da sevginin, hoşgörünün ve bereketin olduğu bu sofralarda ilçe halkıyla orucunu açacak. İlçe halkının Ramazan ayının manevi havasını birlikte yaşadığı, suyunu paylaştığı, ekmeğini bölüştüğü bu sofralarda her akşam 2 bin kişi ezanın okunmasıyla birlikte hep bir ağızdan dua ederek oruçlarını açacak, aynı sofra etrafında toplanarak, kaynaşmanın ve paylaşmanın keyfini yaşayacak.

HASTA VE YAŞLILARA ÖZEL İFTAR SERVİSİ

Beyoğlu Belediyesi ilçede yaşayan hasta ve yaşlıları Ramazan ayı boyunca unutmadı. Hastalığı ve yaşlılığı sebebiyle iftar vakti evinden çıkamayan ve bu sofralara misafir olamayan ihtiyaç sahiplerine gezici iftar aracıyla her gün iftar yemeği servisi yapacak. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Beyoğlu Belediyesi İstanbul Hasköy Taksim Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title