Haberler

Beyoğlu'nda 1 Kasım Dünya Kobani Günü Yürüyüşü

Güncelleme:

Halkların Demokratik Partisi'nin (HDP) bugünü '1 Kasım Dünya Kobani Günü' ilan ederek 'sokağa çıkın' çağrısı üzerine Taksim Tünel'de toplanan yüzlerce kişi, Galatasaray Meydanı'na yürüdü.

HDP milletvekilleri Sebahat Tuncel ve Levent Tüzel, sanatçılar Pınar Aydınlar ve Onur Akın ile çeşitli sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerinin ile katıldığı yürüyüş saat 14.00 sıralarında başladı. "IŞİD'e Desteğe Son, Kobani'ye yardım koridoru açılsın" ve "Dünya Kobani için Ayakta" yazılı pankartların açıldığı yürüyüşte gruptakiler sık sık Kürtçe ve Türkçe sloganlar attı. Yürüyüşe katılanlardan bazıları Abdullah Öcalan posterlerini taşıdı.

POLİS YOĞUN GÜVENLİK ÖNLEMLERİ ALDI

Grup, yaklaşık yarım saat süren yürüyüşün ardından Galatasaray Meydanı'na geldi. Polis Galatasaray Meydanı'nda ve meydana çıkan sokaklarda geniş güvenlik önlemleri aldı. Polis, Galatasaray Meydanı'ndan Taksim Meydanı'na doğru yürüyüşe engel olmak için İstiklal Caddesi'ni TOMA'lar ile kapattı. Sebahat Tuncel, Galatasaray Meydanı'nda toplanan gruba yönelik bir konuşma yaptı. Tuncel, Kobani'ye destek için sokağa çıkanları selamlayarak başladığı konuşmasında Ak Parti'yi eleştirdi. Tuncel, "Gördüğünüz gibi AKP'nin bütün yasaklarına rağmen burada toplanan kalabalık iyi bir mesajdır. AKP hükümeti 'Kobani ile Dayanışma' etkinliklerini yasadışı ilan etmiştir. Biz de Türkiye'de barış ve özgürlük mücadelesi yürütenler olarak 'sokağa çıkılması' çağrılarına kulak verdik" dedi.

"BU HALK NE OLURSA OLSUN SOKAĞA ÇIKACAKTIR"

Konuşmasında "Kobani ile dayanışmak, Kobani'ye dayatılan soykırım kıskacına, faşizme, ölüme, zulme direnmek demektir" diyen Tuncel, "Bugün biz bu zulmü direnmek için, IŞİD gibi katliamcı, tecavüzcü, halklara ölümü, zulümü reva gören bir zihniyete karşı sokaktayız. Bİz AKP hükümetinden beklerdik ki, bizimle birlikte yan yana olmasa bile bu katliamcı zihniyetin yanında olmadığını, sokağa çıkan halkların demokratik haklarını kullanması konusunda her türlü tedbiri alacağını ifade etmesini beklerdik. Başbakanından içişleri bakanına kadar sokağı tahrik eden, terörize eden açıklamalar içinde oldular. Özellikle HDP'ye yönelik yaptıkları çağrı aslında partimizi siyaset yapamaz hale getirmektir. Şimdi AKP hükümeti görmüştür ki bu halk ne olursa olsun sokağa çıkacaktır. Kobani'de direnen ve yaşamını yitirenleri saygıyla anıyoruz." ifadelerini kullandı.

BASIN AÇIKLAMASI OKUNDU

Tuncel'in konuşmasının ardından "İstanbul-Kobani Dayanışması" adına İstanbul Tabip Odası Genel Sekreteri Samet Mengüç basın açıklamasını okudu. Açıklamada, "1 Kasım'ın Dünya Kobani Günü ilan edilmesiyle dünyanın dört bir yanında bugün halklar sokakta, Kobani'nin düşmeyeceğini haykırıyor. AKP'nin Kobani'de oynadığı uğursuz rolü ve bölgemizde yürüttüğü savaş politikalarını asla kabul etmeyeceğiz. Taleplerimizi ısrarla savunmaya devam edeceğiz" denildi,

Basın açıklamasının ardından kalabalık grup olaysız bir şekilde dağıldı. - İstanbul

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Halkların Demokratik Partisi Ak Parti Taksim Kobani Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Sacramento Kings GS Warriors NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 17 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Barcelona PSG maçı CANLI izle! 16 Nisan Barcelona PSG Şampiyonlar Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? EXXEN canlı maç izle! (ŞAMPİYONLAR LİGİ) EXXEN kesintisiz donmadan canlı yayın! 16 Nisan EXXEN spor canlı izle! Sancaktepe jakuzi olayı ne? Belediyede jakuzi mi var? Tilâvet nedir? Kuran'da Tilâvet ne demektir? Tilâvet kelimesinin tanımı ve anlamı! Tertil nedir? Kuran'da Tertil ne demektir? Tertil kelimesinin tanımı ve anlamı! Akaryakıt Fiyatları (GÜNCEL): 16-17 Nisan benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Güncel akaryakıt fiyatları! 16-17 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Beypazarı Maden Suyu yasaklandı mı? Maden suyu sağlığa zararlı mı? Yabani 31. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 31 Nisan Yabani yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kabine toplantısında alınan kararlar! 16 Nisan Kabine Toplantısı sonucu nedir, hangi karar alındı? Kabine Toplantısı bitti mi? SON DAKİKA! Kabine Toplantısı ne oldu, devam ediyor mu? Bahar 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Bahar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Ben Bu Cihana Sığmazam 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Ben Bu Cihana Sığmazam yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title