Haberler

Beyoğlu'nda Khk ile Televizyon Kanallarının Kapatılması Eylemi

BEYOĞLU'nda toplanan bazı sendika üyeleri, CHP milletvekillerinin de aralarında bulunduğu bir grup, bazı yayın organlarının KHK ile kapatılmasını protesto etti.

KESK, DİSK, İstanbul Tabip Odası ve TÜRK-İŞ'in üyeleri, bazı CHP milletvekilleri ile Avcılar Belediyesi'nden işten çıkarılan taşeron işçilerin de içinde bulunduğu yaklaşık 200 kişilik grup, Galatasaray Meydanı'nda saat 18.00'de toplanarak aralarında Hayat Tv'nin de bulunduğu televizyon kanalları ve radyoların kanun hükmünde kararname ile kapatılmasını protesto etti.

Ellerinde, Özgür basın susturulamaz! Haber alma hakkımız engellenemez! pankartı taşıyan grup, kapatılan Hayatın Sesi TV, TV 10, JİYAN TV, ZAROK TV ve VAN TV lehine sloganlar attı. Kapatılan televizyon kanallarının temsilcileri da toplanan gruba konuşma yaptı.

CHP'Lİ VEKİLLER EYLEME DESTEK VERDİ...

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Medyaya Yönelik Baskıları İzleme Komisyonu üyesi 10 milletvekili de eyleme destek verdi. Aralarında Eren Erdem, Sezgin Tanrıkulu, Barış Yarkadaş, Enis Berberoğlu ve Mahmut Tanal gibi isimlerin bulunduğu CHP'liler adına İstanbul milletvekili Barış Yarkadaş bir konuşma yaptı. Yarkadaş, Bugün kıyım hükmünde kararnamelerle, adeta ferman yayınlanarak kapatılan Radyoların ve Televizyonların yayın haklarını savunmak için tüm çabayı göstereceğiz dedi. Grup yapılan basın açıklamasının ardından olaysız dağıldı.

- İstanbul

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul Tabip Odası Barış Yarkadaş Avcılar Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title