Haberler

Beyoğlu'nda Genç Beyinler Satranç Turnuvasında Yarıştı

Beyoğlu Belediyesi Semt Konaklarında satranç eğitimi alan öğrenciler Gençlik Merkez’inde düzenlenen Satranç Turnuvası’nda kıyasıya yarıştılar.

Beyoğlu Belediyesi Semt Konaklarında satranç eğitimi alan öğrenciler Gençlik Merkez'inde düzenlenen Satranç Turnuvası'nda kıyasıya yarıştılar. İki ayrı kategoride yapılan ve 5 tur süren turnuva sonucunda dereceye giren öğrencilere madalyaları takdim edildi.

Beyoğlu Belediyesi'nin bu yıl beşincisini gerçekleştirdiği Beyoğlu Gençlik Şöleni, Gençlik Merkez'inde düzenlenen Satranç Turnuvası ile devam etti. Turnuvada, Kış Spor Okulları kapsamında ilçede bulunan Semt Konaklarında satranç eğitimi alan 65 öğrenci kıyasıya yarıştı. Minikler ve Küçükler olmak üzere iki ayrı kategoride yapılan ve 5 tur süren turnuva sonucunda dereceye giren öğrencilere madalyaları takdim edildi.

Çocuklar ve gençlerde zihinsel ve fiziksel aktivitelerin yanı sıra olumlu rekabet duygusu oluşturmak ve sağlıklı gelişimlerine destek vermek amacıyla düzenlenen turnuvada, öğrenciler centilmence tokalaştıkları rakiplerini yenmek için dikkatle hamlelerine yoğunlaştılar. Turnuva boyunca öğrenciler salonda ter dökerken, velileri de amfi tiyatroda heyecanla onları bekledi.

"ASIL HEDEFİMİZ EĞİTİM"

Kış Spor Okulları Satranç Öğretmeni Şerife Bozkurt, Satranç eğitiminin çocuklara çok büyük faydaları olduğunu belirterek, "satranç çocuklara alternatif düşünmeyi, başladıkları işi bitirmeyi, risk almayı, sorumluluk almayı, karar vermeyi ve sonuna kadar mücadele etmeyi öğretiyor. Biz bunu onlara satranç oyunu olarak sunuyoruz ama asıl hedefimiz eğitim" dedi.

"BAŞKANIMIZA VE ÖĞRETMENLERİMİZE TEŞEKKÜR EDİYORUZ"

Turnuvaya katılan öğrenciler de, semt konaklarında aldıkları satranç eğitiminden duydukları memnuniyeti dile getirerek, "Satranç bize sabretmeyi, risk almayı, yani birçok şeyi öğretti. Bu imkanı bize sunan başta Belediye Başkanımız Ahmet Misbah Demircan'a, öğretmenlerimize ve ailemize çok teşekkür ediyoruz. Çünkü onların sayesinde buralardayız ve burada olmaktan da çok memnunuz" ifadelerini kullandı.

Sistemli ve detaylı düşünmeyi kolaylaştıran, dikkat dağınıklığını önleyen ve özellikle 6 - 10 yaş arası öğrencilerin büyük ilgi gösterdiği Satranç Kursları, okulların kapanmasıyla birlikte Yaz Spor Okullarında da devam edecek. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Beyoğlu Belediyesi Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title