Haberler

Beyoğlu'nda Emek Sineması Protestosu

Güncelleme:

Beyoğlu'nda bir grup, yıkılan Emek Sineması'nın yerine AVM yapılacağını iddia ederek, protestoda bulundu.

Beyoğlu'nda bir grup, yıkılan Emek Sineması'nın yerine AVM yapılacağını iddia ederek, protestoda bulundu.

İnşaatın bulunduğu İstiklal Caddesi'nde bir araya gelen gruptakiler, ellerindeki "Emek bizim, İstanbul bizim", "Tuncel Kurtiz aramızda" ve "Kentsel yağmaya son" yazılı dövizlerle bir süre slogan attı.

Grup adına açıklama yapan oyuncu Senem Aytaç, 5 yıl önce başladıkları mücadeleye devam ettiklerini söyledi.

Emek Sineması'nın yerine alışveriş merkezi yapılacağını iddia eden Aytaç, "Gözler kör, kulaklar sağır. Beyoğlu Belediyesi oturduğu yerden bu yasa dışı inşaatı seyretmeye devam ediyor. Yargı mercileri, suç duyurusunu işleme sokmamakta ayak diretiyor" diye konuştu.

Aytaç, Emek Sineması'nın yeniden bulunduğu yerde yapılmasını öngörmeyen hiçbir projeyi kabul etmediklerini kaydederek, "Çevre binalarda oluşan zararlar nedeniyle tehlike oluşturan, işçilerin can güvenliğini yok sayan bu yasa dışı inşaatın bir an evvel durdurulmasını talep ediyoruz. Bu ilk ve son uyarımızdır. İnşaatın durdurulması için gereken neyse yapacağımızı ilan ediyoruz. Onlar mühürlemezlerse, bu inşaatı biz mühürleyeceğiz" ifadelerini kullandı.

Açıklamanın ardından gruptan bazı kişiler, ellerindeki boyalarla inşaatın duvarlarına "İnşaat mühürlenmiştir" ve "Emek yeniden" şeklinde yazılar yazdı. Başka bir grup ise yan taraftaki AVM'nin balkonuna pankart astı. Pankartın güvenlik görevlilerince kaldırılmasına tepki gösteren gruptakiler, AVM'ye girerek bir süreliğine pankartı eski yerine koydu. Bu sırada AVM'deki bazı mağazaların kepenklerini kapattıkları görüldü.

Gruptakiler daha sonra dağıldı. Polis ekipleri, eylem nedeniyle güvenlik önlemi aldı.

Kaynak: AA / Kültür Sanat

İstiklal Caddesi Tuncel Kurtiz İstanbul Kültür Sanat Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title