Haberler

Beyoğlu'nda Bıçaklanan "Hamile Kadın" Davası

Beyoğlu'nda, 1,5 aylık hamile eski sevgilisi Zeynep Y.'yi karnından bıçakladığı gerekçesiyle hakkında "Kasten öldürmeye teşebbüs" suçundan 20 yıla kadar hapis cezası istenen tutuklu sanık Hamza. T.'nin yargılanmasına başlandı.

Beyoğlu'nda, 1,5 aylık hamile eski sevgilisi Zeynep Y.'yi karnından bıçakladığı gerekçesiyle hakkında "Kasten öldürmeye teşebbüs" suçundan 20 yıla kadar hapis cezası istenen tutuklu sanık Hamza. T.'nin yargılanmasına başlandı.

İstanbul 15. Ağır Ceza Mahkemesi'nde açılan davanın ilk duruşması görüldü. Tutuklu sanık Hamza T., duruşmada hazır bulunurken, mağdur Zeynep Y.'yi ise avukatı temsil etti. Sanık Hamza T., yaptığı savunmada, daha önce savcılıkta verdiği ifadesinin gerçek olmadığını, o ifadeyi eski sevgilisi Zeynep Y.'nin istemesi üzerine verdiğini öne sürdü.

"BIÇAĞI ELİME VERDİ. 'BENİ VURACAKSIN' DEDİ. YAPAMAM DEDİM. BIÇAĞI KENDİNE DOĞRU ÇEKTİ. "

Hamza T., gerçek olduğunu iddia ettiği ifadesinde ise şunları söyledi; "Zeynep'le sevgiliydik, 4 ay aynı evde birlikte yaşadık. Sonra ayrıldık. Sonradan öğrendiğime göre, eski eşinin yanına Milas'a gitmiş, 2 hafta kadar onda kalmış. Eski eşiyle ilişkileri olmuş. İstanbul'a dönünce beni aradı, Mecidiyeköy'de görüşmek istedi. Arkadaşım Savaş'la birlikte Zeynep'in yanına gittik. Sonra hep birlikte Taksim'deki Gezi Parkı'na gittik. Burada 'beni vuracaksın' dedi. Şaka yaptığını düşündüm, ciddiye almadım. Sonra Savaş'la birlikte gidip seyyar satıcıdan bıçak almışlar. Geldiklerinde Savaş ayrıldı. Benle Zeynep dolaşmaya başladık. Olay yerine geldiğimizde bıçağı elime verdi. 'Beni vuracaksın' dedi. Yapamam dedim. Bu arada bana hamileliğinden bahsetmedi. Bıçağı kendine doğru çekti. Sonrada bana, 'buradan uzaklaş' dedi. Ben de uzaklaştım. Daha sonra kaldırıldığı hastaneye gittim. Akrabaları yanında olduğu için konuşamadım. Bir gün sonra tekrar hastaneye gittim. Bana yakalanmam durumunda, 'eski eşinden hamile kaldığını, bebekten kurtulmak istediğini, bıçaklama olayını da bu şekilde anlatmamı istediğini' söyledi" dedi.

TANIK: ZEYNEP'İN PSİKOLOJİSİ BOZUKTU. KENDİSİNE ZARAR VERME İHTİMALİ VARDI

Daha sonra sanık avukatının talebi üzerine iki tanık dinlendi. Tanıklardan F.D., Hamza ile Zeynep arasında gönül ilişkisinin olduğunu belirterek, "Zeynep Y.'nin konsomatris olarak çalıştığını, barda bazı sorunlar çıkartıp camları kırdığını" ifade etti. Diğer tanık N.A., ise, "Zeynep'in psikolojisi bozuktu. ailevi sorunları vardı. Kendisine zarar verme ihtimali vardı" diye konuştu.

MAĞDUR ZEYNEP Y., TALİMATLA İFADE VERECEK

Tanıkların dinlenmesinin ardıdan söz alan sanık avukatı, öldürme suçunun unsurlarının oluşmadığını, müvekkilinin öldrüme kastıyla hareket etmediğini, mağdurun kendisini yaraladığını beyan ederek müvekkilinin tahliyesine karar verilmesini talep etti. Talepleri değerlendiren mahkeme heyeti, mağdur Zeynep Y.'nin talimatla ifadesinin alınmasını isteyerek, tahliye talebini reddetti. Duruşma ertelendi.

"DIŞ GEBELİK" TEŞHİSİ

Bu arada soruşturma esnasında savcılık tarafından, Zeynep Y.'nin hamilelik ve sağlık durumuna ilişkin Adli Tıp Kurumu'ndan istenen raporun da mahkemeye sunulduğu belirtildi.

4 Mart 2015 tarihinde Adli Tıp Kurumu'ndan savcılığa gönderilen raporda, "25 Şubat 2015 tarihinde Zeynep Y.'nin, Şişli Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde yapılan muayenesinde "gebelik kesesi izlenmediği", karnın sol bölgesinde 3 cm'lik kesici delici alet yarasının tespit edildiği belirtildi. Aynı raporda, Zeynep K.'nin 12 Şubat 2015 tarihinde,10 gün sonra, Fatih Sultan Mehmet Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde yapılan Jinekolojik muayenesinde, "ektopik gebelik" dış gebelik tespit edildiği belirtildi. Raporun sonuç kısmında neden olan yaralanmanın, "Kişinin yaşamını tehlikeye sokan bir durum olduğu, kişi üzerindeki etkisinin basit tıbbi bir müdahale ile giderilebilecek ölçüde, hafif nitelikte olmadığı" belirtildi.

OLAYIN GEÇMİŞİ

Beyoğlu'nda, 5 Şubat 2015 tarihinde karnından bıçaklanarak hastaneye kaldırılan Zeynep Y., 1,5 aylık hamile olduğunu ve kendisini bıçaklayanın "sigara isteyen bir tinerci" olduğunu söylemişti. Olay yeri ve çevresindeki güvenlik kameralarını incelemeye alan polis, saldırganın olay öncesi birlikte yürüdükleri görülen Zeynep Y.'nin erkek arkadaşı olan Hamza T., olduğunu tespit etmiş, Hamza T., yakalayarak gözaltına alınmıştı. Bu durum üzerine Zeynep Y., hastanedeki tedavisinin tamamlanmasının ardından polis merkezine giderek, Hamza T.'nin eski erkek arkadaşı olduğunu söyleyerek, "Buluştuk. Barışmak istediğini söyledi. Mümkün olmadığını, hamile olduğumu söyledim. Bıçaklayıp kaçtı" demişti. İlk ifadesinde, sigara isteyen bir tinercinin kendisini bıçakladığını söylediğinin hatırlatılması üzerine Zeynep Y., bu ifadeyi ise şüpheli Hamza T.'yi korumak için verdiğini söylemişti.

Hamza T., ise ifadesinde eski sevgilisini suçlayıp, karnındaki bebekten kurtulmak için Zeynep'in kendisine, 'bıçakla karnıma vur' dediğini ileri sürmüştü. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen Hamza T., "Kasten öldürmeye teşebbüs" suçundan tutuklanarak cezaevine gönderilmişti.

İDDİANAMEDEN

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, Zeynep Y., ile Hamza T.'nin 4 ay birlikte aynı evde yaşadıkları, daha sonra Zeynep Y.'nin ayrılarak Muğla Milas'ta yaşayan eski kocasının yanına gittiğini burada yaklaşık 1,5 ay kaldığını, eski kocasıyla ilişki yaşadığı, eski kocasıyla anlaşamayınca tekrar İstanbul'a döndüğü, annesinin evine yerleştiği, şüpheli Hamza T.'nin telefonla araması üzerine, Zeynep Y.'nin annesinin, şüpheli Hamza T.'ye, 'Zeynep hamile, birlikte olmanız mümkün değil' dediği, bunun üzerine Hamza T.'nin, mağdure Zeynep Y.'yi aradığını ve görüşmek istediğini söylediği belirtildi. İddianamede Hamza T., ile Zeynep Y.'nin Mecidiyeköy'de buluştukları, buradan Taksim'e gittikleri, Tarlabaşı ara sokaklarda yürüdükleri anlatıldı. Şüphelinin yanında bulunan arkadaşı Savaş'ın seyyar satıcıdan aldığı bıçağı, şüpheliye verdiği daha sonra olay yerinden ayrıldığı, şüpheliyle Zeynep'in yalnız kaldıkları, şüphelinin Zeynep T.'ye, hamileliğini bildiğini söylediğini, bunun üzerine Zeynep Y'nin 'Evet doğrudur. Çocuğu doğuracağım' dediği, şüphelinin de 'Zaten babasıyla da anlaşamıyorsunuz, çocuğa da yazık edersiniz' dediği, mağdurenin de 'seninle olamam, evlenemem' demesi üzerine şüphelinin cebinden çıkardığı bıçağı, 'Zeynep hakkını helal et' diyerek sol göbek altına bir kez vurarak olay yerinden kaçtığı belirtildi. İddianamede Hamza T.'nin kıskançlık duygusu ile yakın mesafeden öldürücü mahiyette olan kesici, delici aletle öldürmeye teşebbüs ettiği belirtilerek, "Kasten öldürmeye teşebbüs" suçundan 13 yıldan 20 yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılması talep edildi. - İstanbul

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mecidiyeköy Beyoğlu Taksim Milas Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title