Haberler

Beyoğlu Halkı Obezite Konusunda Bilinçleniyor

Güncelleme:

BEYOĞLU-Beyoğlu Belediyesi, Toplum Sağlık Merkezi tarafından Örnektepe Semt Konağı'nda gerçekleştirilen "Obeziteyle Mücadele" konulu seminer vatandaşlar tarafından yoğun ilgi gördü.

Beyoğlu Belediyesi Örnektepe Semt Konağında gerçekleştirilen "Obeziteyle Mücadele" semineri yoğun bir katılım ile gerçekleştirildi. 11 yıllık belediye başkanlığı döneminde ilçeye 12 semt konağı kazandıran Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, konaklarda düzenlene seminerler ile mahalle halkının bilinçlenmesinin önünü açıyor. Örnektepe Semt konağında düzenlenen "Obeziteyle Mücadele" semineri mahalle halkı yoğun katılım gösteri. Obezite'nin nedenleri hakkında bilgi veren Aydan Gözaydın,Obezite'ye dikkat edilmez ise "kalp rahatsızlığı, şeker hastalığı, reflu ve uyku apnesi gibi bir çok hastalığın tetikleyicisi" olduğunu söyledi.

ŞİŞMAN ÇOCUK SAĞLIKLI ÇOCUK DEĞİLDİR

Fazla yemek, fiziksel hareket azlığı ve metabolizma bozukluklarının Obeziteye yol açtığını ifade eden Aydan Gözaydın,Obezite'nin çocuk yaşlarda da ortaya çıkabileceğini söyleyerek şunları ifade etti. "Şişman çocuk sağlıklı çocuk değildir. Çocukları yemek konusunda lütfen zorlamayın. Her gün mutlaka 30 dakika spor yapın ve ne olursa olsun spor insan hayatının önemli bir parçası" dedi.

OBEZİTE HASTALIĞI MUTLAKA TEDAVİ EDİLME

Birçok hastalığınObezite ile ortaya çıktığını söyleyen Gözaydın, kalp rahatsızlığı, şeker hastalığı, reflü, uyku apnesi gibi bir çok hastalığı tetiklediğini belirtti ve Obezite hastalığının mutlaka tedavi edilmesi gerektiğini vurguladı.

HIZLI KİLO VERMEK SON DERECE SAĞLIKSIZ

Aydan Gözaydın şunları söyledi. "Obeziteyi yenmek için bireyin mutlaka tedaviyi istiyor olması gerekir. Bunun için gerekli eğitimleri alması ve bilinçli olması şart. Obezite tedavisinde hastaların tedavi sürecini mutlaka iyi bilmesi gerekiyor. Hızlı kilo vermek son derece sağlıksız.Her diyet kişiye özeldir, başka birine ait diyetin kesinlikle yapılmaması gerekir. Tam tahıllı ve mutlaka çavdar ekmeği tüketilmeli. Ayrıca kızartmalardan, uzak durulmalı. Yemek porsiyonlarını mutlaka küçültün ve bol bol salata yemeyi alışkanlık haline getirin" dedi.

Seminere katılan vatandaşlar, bu tarz etkinliklerden son derece keyif aldıklarını ve bilinçlendiklerini söyledi. Beyoğlu Belediyesi'ne ve Toplum Sağlık Merkezine teşekkürlerini ilettiler.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Ahmet Misbah Demircan Beyoğlu Belediyesi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu? Tövbe duası: Tövbe istiğfar duası okunuşu ve yazılışı nedir? Arapça Tövbe duası ve Türkçe meali! Tövbe nasıl edilir? Nasuh Tövbe duası nasıl okunur? Baby Shower nedir, ne demek? Baby Shower patisi nedir? Baby Shower pastaları! Baby Shower partisine katılmak caiz mi? Diyanet'in açıklaması ne? Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın 2023-2024 sezonu Avrupa gelirleri Bilmeceler ve Cevapları 2022: En Zor Bilmece Soruları Nelerdir? Zor, Kolay, Komik, İlginç, Eğlenceli, Yeni, Uzun, Kısa Bilmeceler ve Cevapları! 1 Ekim hangi burç? Ekim'in 1'i hangi burçtur? 1 Ekim burç özellikleri, sembolü ve gezegeni nedir? 1 Ekim hangi burca ait?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title