Haberler

Beyoğlu Dünya Kadınlar Günü İçin Koşuyor

Beyoğlu dünya kadınlar günü için koşuyor Fun Run Series 6. Etabı Beyoğlu'nda koşuldu Başkan Demircan: "Sokakların kapatılıp, kadınlara açıldığı bir gün yaşıyoruz" Sokaklar bugün kadınlar için kapatıldıİSTANBUL - İstanbulİstanbul Büyükşehir Belediyesi Spor A.Ş.

Beyoğlu dünya kadınlar günü için koşuyor

Fun Run Series 6. Etabı Beyoğlu'nda koşuldu

Başkan Demircan: "Sokakların kapatılıp, kadınlara açıldığı bir gün yaşıyoruz"

Sokaklar bugün kadınlar için kapatıldı

İSTANBUL - İstanbul İstanbul Büyükşehir Belediyesi Spor A.Ş. ve Beyoğlu Belediyesi'nin ortaklaşa düzenlediği "Fun Run Series" koşusunun 6'ıncısı olan "Kadınlar Koşusu" etabı Beyoğlu'nda koşuldu. 8 Mart Dünya Kadınlar gününe dikkat çekmek için kadınlara özel organize edilen koşuya yoğun katılım oldu. Sokaklar bugün kadınlar için kapatılırken Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, "Hasköy sahillerinde sokakların kapatılıp, kadınlara açıldığı bir gün yaşıyoruz bu da bir ilk. Bundan sonra bunu her sene yapmayı hatta 23 Nisan ve 19 Mayısta da çocuklara ve gençlere yönelik sportif faaliyeti yürütmeyi arzu ediyoruz" dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Spor A.Ş. ve Beyoğlu Belediyesi'nin ortaklaşa düzenlediği "Fun Run Series" koşusunun 6'ıncısı olan "Kadınlar Koşusu" etabı Beyoğlu'nda koşuldu. 8 Mart Dünya Kadınlar gününe dikkat çekmek için kadınlara özel organize edilen koşuya yoğun katılım olduğu görüldü. Kadınlar koşusu, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Spor A.Ş. Genel Müdürü İsmail Özbayraktar ve Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan'ın işaretiyle başladı. Beyoğlu Belediyesi'nin Hasköy Sahil 'deki etkinlik alanından başlayan koşu, Alibeyköy istikametine doğru devam etti. 7'den 70'e her yaş grubundan insanın katıldığı yarış başladığı noktada sona erdi. "İstanbul'u Koşuyorum" sloganıyla 6 etaplık yol yarışı serisinin 6'ıncı etabı renkli görüntüler oluşturdu. 3 kilometre olan parkurda koşan kadınlar gönüllerince spor yapmanın tadını çıkardı.

"Sokakların kapatılıp, kadınlara açıldığı bir gün yaşıyoruz"

Kadınlar koşusunun Beyoğlu Etabını değerlendiren Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, "Gerçekten güzel bir gün baharın bu ilk günlerinde böyle bir etkinlik bizlere ayrı bir heyecan verdi. Dünya Kadınlar Günü 8 Mart henüz vakti gelmedi ama bu hafta bu etkinliklerle geçecek, biz Beyoğlu belediyesi olarak semt konaklarında yıllardır kadınlara yönelik spor faaliyetleri yapıyoruz. 2 binden fazla öğrencimiz var, onları böyle açık bir alanda bir koşuda organize etme gibi bir hedefimiz de vardı. Bu da bizim için bir ilk oldu. Bir başka güzellik Hasköy sahillerinde sokakların kapatılıp, kadınlara açıldığı bir gün yaşıyoruz bu da bir ilk. Bundan sonra bunu her sene yapmayı hatta 23 Nisan ve 19 Mayısta da çocuklara ve gençlere yönelik sportif faaliyeti yürütmeyi arzu ediyoruz" diye konuştu.

"Bu hafta kadınlara özel bir hafta, koşumuzun kadınlar koşusu olmasını istedik"

Fun Run Serieskoşularını düzenleyen İstanbul Büyükşehir Belediyesi Spor A.Ş adına konuşan, İBB spor A.Ş Genel Müdürü İsmail Özbayraktar, "Bu bizim 6. koşumuz "Fun Run Series" adı altında, slogan olarak da "İstanbul'u Koşuyoruz" diyoruz. İstanbul'un çeşitli ilçelerinde bu koşularımızı gerçekleştiriyoruz. Tabi bu hafta özel bir hafta kadınlara özel bir hafta onun için koşumuzun kadınlar koşusu olmasını istedik. Beyoğlu Belediyesiyle yaptığımız işbirliğiyle beraber bu koşuyu kadınlar koşusu olarak gerçekleştirdik. Bugün 1500 kişi civarında katılım vardı, bu bizi çok mutlu etti. Avrasya Koşusu bundan yıllar önce 170 kişi ile başlayan bir organizasyon ama şimdi yüz binler koşuyor. Bizde İstanbul Büyükşehir Belediyesi olarak ilk defa bir kadınlar koşusu gerçekleştirdik. Böyle bir katılımın olması bizleri daha da cesaretlendirdi. İnşallah yıllar boyu sürecek bir koşu olur" şeklinde konuştu.

"Dizimden rahatsızım ama ona bile aldırış etmedim"

Kadınlar koşusunda bulunmak için can attığını belirten ve dizinin ağrısına aldırış etmeden koşuya katılan Kübra Eryeti, " İlk kez katılıyorum ve heyecanlıyım. Herkese tavsiye ediyorum, çok güzel bir etkinlik kim yapıyorsa bu organizasyonu teşekkür ederiz. Spor yapıyor normal zamanlarımda koşu olduğunu duyup geldik, değerlendirmek istedik. Aslında dizimden rahatsızım ama ona bile aldırış etmedim" dedi.

"Çocuğumu spora alıştırmak istiyorum onun için geldim"

Kadınlar koşusuna çocuğuyla gelen sporsever Sibel Demiray, "Çocuğumu spora alıştırmak istiyorum onun için geldim, böyle organizasyonlar hep olsun. Buna benzer organizasyonlara hep katılıyorum" dedi. Sportmen anne çocukla zor olmayacak mı koşu şeklindeki soruya ise, " Zor olması önemli değil maksat çocuk alışın, koşacağım yürümeyeceğim, çocuk oturuyor ben onu iterek koşacağım, zorluk yok yola devam" şeklinde konuştu.

Kadınlar koşusunun sona ermesi ardından Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan koşuya katılan kadınlara günün anısına karanfil, madalya ve katılım sertifikası takdim etti.

(UK- ÖY-

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Genel

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ahmet Misbah Demircan Beyoğlu Belediyesi Genel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title