Haberler

Beyoğlu Belediyesi Tecrübelerini Saraybosna ile Paylaşacak

İstanbul'un Beyoğlu Belediyesi ile Saraybosna'nın Novi Grad Belediyesi arasıda işbirliği protokolü imzalandı Beyoğlu Belediye Başkanı Demircan: ''Burası olanakları olan, zengin bir şehir''

İstanbul'un Beyoğlu Belediyesi ile Saraybosna'nın Novi Grad Belediyesi arasında işbirliği protokolü imzalandı.

Novi Grad Belediye Başkanı Semir Efendiç, imza töreni öncesinde yaptığı açıklamada, söz konusu işbirliği protokolünün iki belediye arasındaki işbirliğinin ilk adımı olduğunu belirterek, özellikle ticaret ve istihdam alanlarında Beyoğlu Belediyesinin tecrübelerinden yararlanmak istediklerini belirtti.

İki gündür devam eden görüşmeler esnasında bazı projeler üzerine fikir alışverişinde bulunduklarını kaydeden Efendiç, özellikle otelcilik anlamında bazı projeler hazırlayıp Beyoğlu Belediyesi'ne sunacaklarını ve bu aşamada onların iyi ilişkileri bulunan yatırımcılarla irtibat kuracaklarını söyledi.

Efendiç, yatırımcıların Saraybosna için hazır olduğunu ancak öncelikle yatırım yapılabilecek kaliteli koşulların oluşması gerektiğini ifade etti.

Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan da Türkiye'deki tüm belediyelerin Bosna Hersek'le ilişkilerinin özel olduğunu vurgulayarak, "Neden? Çünkü tarihi bağları çok güçlü. Tarihimiz bir, sevincimiz bir, acımız bir, geçmişimiz bir. Dolayısıyla, bu kardeşlik anlaşması, öte zamandan beri var olan kardeşliğin ilanıdır" dedi.

İstanbul'un ve genel olarak Türkiye'nin AK Parti ile birlikte, yerelden başlayan bir kalkınma hamlesi gerçekleştirdiğini belirten Demircan, bu tecrübelerin paylaşımının, belediyeler açısından en kıymetli şey olduğunu söyledi.

"Burası olanakları olan, zengin bir şehir" diyen Demircan, bu tecrübelerle birlikte kendine mecra bulacağını, iyi örnekleri alacağını, tecrübe paylaşımının her şeyin ötesinde olduğunu düşündüğünü dile getirdi.

Açıklamaların ardından, Novi Grad Belediyesi konferans salonunda iki belediye arasında işbirliği protokolü imzalandı. İmza törenine, belediye başkanlarının yanı sıra belediye meclis üyeleri de katıldı.

Törenin ardından, çok sayıda öğrencinin katılımıyla, "Toplumun Gelişmesinde Gençlerin Rolü - İstanbul ve Saraybosna'nın Tecrübeleri" konulu panel düzenlendi. - Federation of Bosnia and Herzegovina

Kaynak: AA / Güncel

Ahmet Misbah Demircan Beyoğlu Belediyesi Saraybosna İstanbul Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title