Haberler

Beyoğlu Belediyesi Ramazan'da Yüz Binleri Buluşturdu

Beyoğlu Belediyesi, on bir ayın sultanı Ramazan ayında düzenlediği etkinliklerle vatandaşlara eski Ramazanların manevi iklimini yeniden yaşattı.

Beyoğlu Belediyesi, on bir ayın sultanı Ramazan ayında düzenlediği etkinliklerle vatandaşlara eski Ramazanların manevi iklimini yeniden yaşattı. Kurulan iftar sofraları etrafında buluşan yüz binler 30 gün boyunca birlik ve beraberliğin, kardeşliğin en güzel örneği olurken Sütlüce'de düzenlenen etkinliklerde ilahi dinletilerinin yanı sıra çocuklar için hazırlanan programlarla 7'den 70'e herkes Ramazan ayının manevi havasını doyasıya yaşadı.

Ramazan ayı her yıl olduğu gibi bu yıl da Beyoğlu'nda dopdolu geçti. Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, sokak iftarlarıyla 30 gün boyunca her gün başka bir mahallede yüz binlerce vatandaşla buluşurken; 200 bine yakın kişi Taksim Meydanı ve sokak iftarlarında bir sofra etrafında buluştu. Ramazan ayının manevi iklimine uygun olarak Sütlüce'de yapılan etkinliklerde ise çocuklar Ramazan etkinlikleri ile hem eğlendi hem eski Ramazanların manevi havasıyla tanıştı. Türkiye'nin en önemli tasavvuf müziği sanatçıları konserler verirken Ramazan sohbetlerinde önemli isimler Beyoğlu halkıyla bir araya geldi.

BEYOĞLU SOKAKLARI KARDEŞLİK SOFRALARI İLE RENKLENDİ

Ramazan ayı boyunca sokak iftarları her gün başka bir mahallede kuruldu. Paylaşmanın, birliğin, beraberliğin en güzel örneğinin sergilendiği sofralarda mahalle halkı bir sofra etrafında buluşarak birlikte oruç açmanın hazzını ve mutluluğunu hep birlikte yaşadı ve komşuluk ilişkileri yeniden canlandı. Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan da her gün mahallelilerle beraber oruç açıp vatandaşlarla sohbet etti; yaptığı konuşmalarda birlik, beraberlik, kardeşlik mesajları verdi. Taksim Meydanı'nda ise her gün üç bin kişilik iftar yemekleri düzenlenirken, pek çok ülkeden turistler de iftar sofrasının renkleri arasında yer aldı. Bu yıl Taksim'de düzenlenen Geleneksel Beyoğlu İftarı'na ise dini cemaat önderlerinden siyasetçilere, kültür sanat dünyasından sporculara pek çok kesim katılırken Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan'ın barış mesajları geceye damgasını vurdu.

SÜTLÜCE SAHİLİ RAMAZAN'LA CANLANDI

Beyoğlu Belediyesi'nin Ramazan etkinlikleri için seçtiği Sütlüce sahili 30 gün boyunca iftar sonrası vatandaşların akınına uğradı. Deniz kıyısında çimlere serilen aileler çocuklarıyla Ramazan ayının manevi atmosferini yaşadı. Tasavvuf müziğinin en önemli isimleri kurulan dev platformda sahne alarak Sütlüce sahilinde ilahi müzikler yankılandı. Ali Rıza Demircan, Sami Özey gibi isimlerin Ramazan sohbetleri dinleyenlerin gönüllerini fethetti.

ÇOCUKLAR BEYOĞLU'NDA ESKİ RAMAZANLAR İLE TANIŞTI

Çocuklar da Sütlüce'de Ramazan ayı süresince her günü bayram havasında geçirdi. Hacivat-Karagöz gösterileri, Orta Oyunu, Meddahlar ile öğrenerek eğlenen çocuklar ateşbazlar, Ramazan maskotları ve akrobasi gösterileriyle coştu. Ramazan yarışmalarında ter döken çocuklar açık hava sinemasında pek çok çocuk filmi de izleyerek keyifli günler geçirdi. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Ahmet Misbah Demircan Beyoğlu Belediyesi Türkiye Taksim Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title