Haberler

Beyoğlu Belediyesi'ne "En Güvenilir Proje" Ödülü

Çin’de düzenlenen Dünya e-Devletler Organizasyonu’nda (WeGo e-Goverments Organization-2014) Beyoğlu Belediyesi’nin “Sosyal Kart ve Gıda Bankacılığı Projesi” uluslararası düzeyde en güvenilir proje ödülüne layık görüldü.

Çin'de düzenlenen Dünya e-Devletler Organizasyonu'nda (WeGo e-Goverments Organization-2014) Beyoğlu Belediyesi'nin "Sosyal Kart ve Gıda Bankacılığı Projesi" uluslararası düzeyde en güvenilir proje ödülüne layık görüldü. Ödül, Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan'a takdim edildi.

Güney Kore-Seul Büyükşehir Belediyesi'nin kurduğu, çok sayıda ülkeden yerel yönetimlerin katılmasıyla oluşturulmuş bir kurum olan WeGo, yerel yönetimler e-devlet teknolojilerini ve tecrübelerini birbirleriyle paylaşma imkan ve fırsatı veriyor. 2012 yılında ilk defa düzenlenen WeGo Organizasyonu'nun ikincisi, 3-6 Kasım 2014 tarihleri arasında, Çin'in Chengdu şehrinde yapıldı. "Sosyal Kart ve Gıda Bankacılığı Projesi" ile yerel yönetim hizmetleri kategorisinde en güvenilir proje ödülüne layık görülen Beyoğlu Belediyesi, uluslararası anlamda en önemli ödülün sahibi oldu.

ÖNEMLİ ANLAŞMALAR İMZALANDI

Japonyo'da Bunkyo Belediyesi ile "Dostluk ve İşbirliği Anlaşması" JİKA ile "Afet Projesi İşbirliği Anlaşması" imzalayarak uluslararası girişimlerine devam eden Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, WeGO e-Goverments Organization tarafından, yerel yönetim hizmetleri kategorisinde "Sosyal Kart ve Gıda Bankacılığı projesi" ile en güvenilir proje seçilen Beyoğlu Belediyesi'nin ödül törenine katıldı. Chengdu'da düzenlenen, 34 ülkeden 67 şehrin başkan ve temsilcilerinin katıldığı toplantıda, açık devlet, açık bilgi ve işbirliği, elektronik devlet teknolojilerinin nasıl geliştirilebileceği, oluşan sorunlarla nasıl başa çıkarılacağı tartışıldı.

Konuyla ilgili katılımcılara Beyoğlu'nda yıllardır devam eden "Sosyal Kart ve Gıda Bankacılığı Projesi" hakkında bilgi veren Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, ödül töreni sonrası yaptığı konuşmada, internet ve sosyal medya üzerinden insanların çok hızlı iletişim kurduklarına dikkat çekerek, "Bu alışkanlıkla vatandaşlarımız, devlete de aynı hızla ulaşmak istiyorlar. Tıpkı internetten rahatlıkla para gönderdiği gibi, veya uçak biletini alıp ödemesini yapabildiği gibi, ya da herhangi bir ihtiyacını sipariş verebildiği gibi. Kısaca İşimiz zor. Beklenti yüksek. Devlet dediğimiz bu karmaşık yapıda, insana ve yaşadığı mekana dair tüm verileri depolamak, hızlı, şeffaf, ulaşılabilir ve hesap verilebilir hale getirmek, acık devlet, açık veri ve iş birliği hedeflerine ulaştırmaktır" dedi.

HEDEF, DEVLET VE VATANDAŞIN YAKINLAŞMASI

Yüzlerce kışının yürüttüğü prosesleri tek bir ses halinde çıkarmak gerektiğini de ifade eden Başkan Demircan, "Hedefimiz vatandaşımızla devletini yakınlaştırmak, hakkı olan veriye rahat ulaşmasını sağlamak, kamu özel işbirliğini geliştiren bir refah toplumu yaratmaktır. Biz Beyoğlu Belediyesi olarak bahsettiğimiz bu yapıyı kurma konusun da hayli mesafe aldık. e-belediye uygulaması kapsamında uyguladığımız bir çok projeden biriside, Sosyal Market Projesidir. Bugün burada, World e - Goverment organizasyonunca bizi bu ödüle layık görüldüğünüz için gurur duyuyorum" dedi.

Ayrıca Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, WeGo Genel Kurul toplantısında gerçekleştirmiş olduğu sunumun ardından, belediye başkanları yuvarlak masa toplantısına katıldı. Başkan Demircan, burada yaptığı konuşmada, halkın nasıl yönetime daha etkin katılabileceği hakkında geniş bir bilgi vererek, akıllı kent master projesi hakkında ortaya koyduğu öneriler, WeGo üyesi belediye başkanları tarafından kabul gördü. Demircan, Dünya e-Devletler Organizasyonu toplantılarından birinin de İstanbul ve Beyoğlu'nda yapılması davetinde bulundu. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Ahmet Misbah Demircan Çin Halk Cumhuriyeti Beyoğlu Belediyesi Güney Kore Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title