Haberler

Beyoğlu Belediyesi'nden 5 Bin Öğrenciye Ücretsiz Yüzme Eğitimi

Beyoğlu’nda öğrencilere yönelik ücretsiz olarak verilen yüzme kursu projesine ilişkin açıklamalarda bulunan Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, “Yıl içerisinde 5 bin kişilik bir kapasite ücretsiz olarak çocuklarımıza ayrıldı” dedi.

Beyoğlu'nda öğrencilere yönelik ücretsiz olarak verilen yüzme kursu projesine ilişkin açıklamalarda bulunan Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, "Yıl içerisinde 5 bin kişilik bir kapasite ücretsiz olarak çocuklarımıza ayrıldı" dedi.

Beyoğlu Belediyesi'nin öğrencilere yönelik sürdürdüğü yüzme eğitimi projesi kapsamında yıl boyunca ilçedeki 5 bin öğrenciye ücretsiz olarak ders verilecek. Uzman eğitmenler tarafından çocuklara verilen dersleri yerinde incelemek için İstanbul Büyükşehir Belediyesi Beyoğlu Yüzme Havuzu tesisini ziyaret eden Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, eğitmenlerden kurs programı hakkında bilgiler aldı.

"HEDEFİMİZ ONLARIN SUYLA OLAN MESAFELERİNİ KALDIRMAK"

Projenin detayları hakkında bilgi veren Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, "Bu havuzun içerisinde yıl içerisinde 5 bin kişilik bir kapasite ücretsiz olarak çocuklarımıza ayrıldı. Okullarımızdan her gün belli miktarda çocuğu buraya getiriyor ve 5-6 seansta onlara ders vermiş oluyoruz. Hedefimiz onların suyla olan mesafelerini kaldırmak ve onlara yüzmeye ilk adımı attırmak. Elbette 5 seansta çocuklar yüzmeyi hemen öğrenemezler ama yaşları müsait bu seanslarda korkularını yenip suyla buluşmayı öğreniyorlar. Geçen yıllar içerisinde çocukları eğer içlerinde kabiliyetleri varsa bunun peşine düştüklerini ve kendilerini geliştirmek için de çaba sarf ettiklerini görüyoruz" şeklinde konuştu.

"GENÇLERE SPOR ALIŞKANLIĞI KAZANDIRILIYOR"

Çocukları spora yönlendirmek için farklı çalışmalar yürüttüklerini belirten Ahmet Misbah Demircan, "Vatandaşımız artık bilinçli spor yapabilmek, bu alışkanlığı kazanmak, doğru beslenmek ve sağlıklı yaşamayı arzu ediyor ve biz de yönlendiriyoruz. Bu konuyla ilgili de çok sayıda çalışmalar yapıyoruz. Aslında bütün bu hedefin sonucunda sağlıklı bedene kavuşacak gençler ve nesiller yetiştirmek. Bu fırsatı değerlendiriyoruz. Çocuklara sadece yüzme eğitimi değil, buz pateni, yürüyüş, ip atlama gibi birçok konuda hareket ettirecek ve bu hareketi alışkanlık haline getirecek mekanizmaları kazandırmaya gayret ediyoruz" dedi.

UZMAN EĞİTMENLER AYDA 30 SEANS DERS VERİLİYOR

Eğitimler hakkında bilgi veren Yüzme Eğitmeni Ferhat Yüksel ise, "Bir ayda yaklaşık 28-30 seans eğitim veriyoruz. Bilindiği gibi yüzme eğitiminin insan bedenine büyük katkıları var. Çocukların sosyal hayattaki ilişkilerini, kurallara uymayı çok küçükken burada eğitimini veriyoruz. Engelli çocuklara yönelik de eğitim veriyoruz fiziksel ve zihinsel olarak. Haftada 4 saatte eğitim alıyorlar, onlarla da güzel vakit geçiriyoruz" diye konuştu.

PROJEYE VELİLERDEN DESTEK

Veliler de çocukların sosyalleşmesi ve yüzme alışkanlığı kazandırılmasına yönelik yapılan çalışmayı destekliyor. İki yıldır kızının bu imkanlardan faydalandığını belirten İlknur Işık, "Kızımı getiriyorum ikinci senesi çok heyecanlı ve çok severek geliyor. Yüzmeyi zaten çok seviyor daha önce yüzmeyi bilmiyordu ama geçen yıl geldiğinde öğrendi artık daha cesaretli yüzme konusunda" diye konuştu. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ahmet Misbah Demircan Beyoğlu Belediyesi Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title