Haberler

Beynimiz Neden 31 Saniyede Bir Facebook'a Girmek İstiyor?

Güncelleme:

Yapılan araştırmaya göre Facebook'un üzerimizdeki etkileri sanıldığından çok daha fazla. Buna göre beynimiz, her 31 saniyede bir Facebook'a bakma isteği duyuyor.

Sosyal medyanın en fazla kullanılan uygulaması olarak sayılan Facebook son zamanlarda gerçekten hayatımızın bir parçası haline geldi. İnsanları paranoyadan paranoyaya sürükleyen Facebook'u sürekli kontrol etme isteği artık günlük işlerimizden bile bizleri uzaklaştırıyor. Bu konuda yapılan bir araştırma ise, aslında durumun sanıldığından da ciddi olduğunu gözler önüne serdi.

NEDENİ HABER KAYNAĞI

Araştırmaya göre beynimiz, kendi sınırlarını zorlayıp 31 saniyede bir Facebook'u kontrol etme hissi yaratıyor. Denekler üzerinde uygulanan testlerde çok azının bu oranın dışına çıktığı, geri kalanın ise varılan sonuca sadık kaldığı doğrulanmış durumda. Araştırmacılara göre bunun sebebi Facebook'un ana sayfası yani ''haber kaynağı'' olarak gösteriliyor.

BİLDİRİMLERİ İPTAL ETMEK GEREKİYOR

Facebook yüzünden işinden gücünden olan, bir türlü yapmak istediği işe başlayamayan veya yarım bırakan, her konuda ciddi adaptasyon sorunu yaşandığını belirten uzmanlar, bu gibi durumların bertaraf edilmesi için bir kaç tavsiyede bulunmayı da unutmadı. Yapılan tavsiyelerin en başında telefonunuzda bulunan ve sürekli bildirim gönderip dikkatinizi dağıtan uygulamaları iptal etmeniz geliyor. Diğerleri ise tamamen konsantre olmanız ve yapmanız gereken işin bir sonucu olması gerektiği fikrini beyninizde oluşturmanız. Bu adımları uyguladıktan sonra daha huzurlu bir hayatın sizi beklediğine emin olabilirsiniz.

Kaynak: Haberler.com / Dünya

Instagram Facebook Teknoloji Yaşam Dünya Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title