Haberler

Beylikovalı Çiftçiler Çiftçi Kayıt Sistemi Eleştirisi

Beylikova ilçesindeki bazı çiftçiler, İlçe Tarım Gıda ve Hayvancılık Şubesi’ndeki işlemlerin gecikmesi sebebi ile Toprak Mahsulleri Ofisine (TMO) ürünlerini satmakta zorluk çektiklerini belirttiler.

Beylikova ilçesindeki bazı çiftçiler, İlçe Tarım Gıda ve Hayvancılık Şubesi'ndeki işlemlerin gecikmesi sebebi ile Toprak Mahsulleri Ofisine (TMO) ürünlerini satmakta zorluk çektiklerini belirttiler.

Çiftçiler, Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS)'ya başvurdukları halde, başvuruların sisteme işlenmediği için satış yapamadıklarını anlattılar. Çiftçi Ender Dikmen, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Yetiştirdiğimiz arpa ve buğdayı, kayıt sisteminde görünmediği için satamıyoruz. 2015 yılı ÇKS dosyamı İlçe Tarım Müdürlüğü'ne teslim edeli 3 ay civarında, belki daha da fazla oldu. Fakat sisteme girmiyorlar, bizleri bir iki gün bekletiyorlar. İşlerimiz çok, yaptırıyoruz diyorlar" dedi.

Bazı çiftçiler ise 2014 yılında sattıkları mahsul desteklerinin bir kısmını alamadıklarını iddia ederken, yetkililerden en kısa zamanda yardımcı olmalarını ve daha seri görev yapacak personel görevlendirilmesini istediler. - ESKİŞEHİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Beylikova Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title