Haberler

Beylikdüzülü Öğrenciler İspanya'da Türkiye'yi Tanıtacak

Halk Oyunları Gençlik ve Spor Kulübü (HOYAT), Beylikdüzü Belediyesi işbirliğiyle, 22 Haziran-06 Temmuz arası, İspanya'nın Blanes kentinde düzenlenecek olan “International Folklore Festivaline” adlı halk oyunları festivaline katılmak üzere yola çıktı.

Halk Oyunları Gençlik ve Spor Kulübü (HOYAT), Beylikdüzü Belediyesi işbirliğiyle, 22 Haziran-06 Temmuz arası, İspanya'nın Blanes kentinde düzenlenecek olan "International Folklore Festivaline" adlı halk oyunları festivaline katılmak üzere yola çıktı.

Merkezi Beylikdüzü'nde olan Halk Oyunları Gençlik ve Spor Kulübü, Beylikdüzü Cahit Zarifoğlu Anadolu Lisesi öğrencilerinden oluşan ekibiyle, Beylikdüzü Belediyesi işbirliğiyle İspanya'da düzenlenecek halk oyunları festivaline katılacak. Yolculuk için Beylikdüzü Belediyesi önünde bir araya gelen halk oyunları ekibi, bir yandan da hünerlerini sergiledi.

Ekibi festival için İspanya yolculuğuna Beylikdüzü Belediye Meclis üyeleri, belediye birim müdürleri ve gruptaki dansçıların aileleri yolcu etti. Beylikdüzü'nde kültürü ve sanatı önemsediklerini ve her zaman desteklediklerini belirten meclis üyeleri ve birim müdürleri, folklor ekibinin Beylikdüzü'nü ve Türkiye'yi en iyi şekilde temsil edeceklerine inançlarının tam olduğunu söyledi.

HEM BEYLİKDÜZÜ'NÜ, HEM TÜRKİYE'Yİ TEMSİL EDECEKLER

Beylikdüzü 'nü ve Türkiye'yi temsil etmenin gururunu yaşayacak olan ekip, festivalde yurdun çeşitli bölgelerine ait oyunlar sergileyecek. Folklor festivaline Polonya, Kırgızistan, Yunanistan, Fransa, Macaristan, Makedonya, Bulgaristan, Litvanya ile Estonya halk oyunları ekipleri katılacak. İspanya'ya giden grupta 2 folklor eğitmeni ve 42 dansçı bulunuyor. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Beylikdüzü Belediyesi Türkiye İspanya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title