Haberler

Beylikdüzü Tüketici Hakem Heyeti Avm'lerde Vatandaşları Bilgilendiriyor

Beylikdüzü Kaymakamlığı Tüketici Hakem Heyeti, ilçe sınırları içinde yer alan alışveriş merkezlerini ziyaret ederek vatandaşları tüketici hakları konusunda bilgilendirmeye başladı.

Beylikdüzü Kaymakamlığı Tüketici Hakem Heyeti, ilçe sınırları içinde yer alan alışveriş merkezlerini ziyaret ederek vatandaşları tüketici hakları konusunda bilgilendirmeye başladı.

Beylikdüzü Tüketici Hakem Heyeti Başkanı Mehmet Erdil, üyeler Serpil Ülker, Ruhi Orhan, Hasan Keleş ve Üzeyir Çöl'den oluşan heyet, alışveriş merkezlerinde tüketicilerle görüşüp aldıkları mal ve hizmetlerle ilgili haklarını anlattılar. Vatandaşların, aldıkları mal ve hizmetle ilgili bilinçli olmaları gerektiğini belirten Beylikdüzü Tüketici Hakem Heyeti Başkanı Mehmet Erdil, "Pek çok vatandaşımız aldığı bir ürün ya da hizmetle alakalı haklarının ne olduğunu bilmiyor. Mesela alınan bir ürün 30 gün içerisinde arızalanırsa tüketicinin ürünü iade edip ücretini alma hakkı var. Ayrıca bir ürünün 2 yıllık garanti kapsamında ilk yıl 4 defadan fazla, ya da iki yılda 6 defadan fazla arıza yapması durumunda vatandaşlarımızın ürünü iade veya değiştirme hakkı var. Vatandaşlarımız aldıkları bir ürünle ilgili bir kusur ve ayıp tespit ettiklerinde, şikayetlerini satıcı ile çözemediklerinde tüm belge ve bilgilerle bize müracaat ettikleri takdirde gerekli işlemlere başlıyoruz ve en kısa sürede sonuçlandırmaya çalışıyoruz" dedi.

Alışveriş merkezi ziyaretinde esnafla görüşen heyet üyeleri amaçlarının tüketici ile satıcı arasında hakkaniyetli bir şekilde hakemlik yapmak olduğunu dile getirdiler.

Ayda ortalama 400, yılda ise 10 bin civarında şikayet dosyası aldıklarını belirten Heyet Başkanı Mehmet Erdil, "Bu dosyaların çoğunda tüketiciler haklı bulunmaktadır. Çok az da olsa esnafın haklı olduğu durumlar da oluyor. Biz bazı durumlarda hem tüketiciyi, hem de satıcıyı davet edip iki tarafı da dinleyerek hakkaniyetli bir karar vermeye çalışıyoruz" şeklinde konuştu.

Heyet üyeleri, Beylikdüzü'nün tüketici şikayetleri açısından bir çok ilçeden 10 kat daha yoğun olduğunu hatırlatarak, huzur haklarının bakılan şikayet dosyası sayısına göre belirlenmesi gerektiğini kaydettiler. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Beylikdüzü Kaymakamlığı Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Survivor Damla kimdir? Peki, Survivor Damla kaç yaşında, nereli? Bein Sports 1-2-3 CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki! Trabzonspor Karagümrük maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! TS Karagümrük maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Survivor Damla elendi mi? Survivor Damla gitti mi 24 Nisan 2024? Trabzonspor Karagümrük maçı CANLI izle! 24 Nisan TS Karagümrük ZTK maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Sandık Kokusu 20. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 24 Nisan Sandık Kokusu yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Taş Kağıt Makas 9. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 24 Nisan Taş Kağıt Makas yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kuruluş Osman 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 24 Nisan Kuruluş Osman yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Bir Sevdadır 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 24 Nisan Bir Sevdadır yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? OKC Thunder NO Pelicans NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 25 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Survivor Düello oyununu kim kazandı? 24 Nisan Çarşamba 2024? Survivor kim elendi? 24 Nisan Çarşamba Survivor'da kim elendi? Survivor eleme adayları kim? 24 Nisan Çarşamba Survivor potada kimler var? #129300 Kaç öğretmen atanacak? Atanacak öğretmen sayısı belli oldu mu? Bakan Tekin duyurdu Survivor kim kazandı? 24 Nisan Çarşamba Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title