Haberler

Beylikdüzü'nün Geleceği Halka Soruldu

Güncelleme:

İlçe halkı, "Beylikdüzü Halk Danışma Meclisi" ile alışılagelmedik bir yönetim felsefesiyle karşılaştı.

Sahnede kendilerine iletilen anket sorularına akıllı telefon ve tabletler aracılığıyla anında cevap veren yüzlerce kişi ilçenin geleceğini şekillendirecek kararlara bizzat dahil oldu.

Beylikdüzü Belediyesi, şeffaf yönetim anlayışı gereği ilçenin vizyon projelerinin aktarıldığı "Beylikdüzü Geleceğine Yürüyor" isimli sunumunu Barış ve Sevgi Buluşmaları'nın son gününde vatandaşlar için gerçekleştirdi.

Projeleri bir bir tanıtan Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, sahnede yapılan ankete halkın katılmalarını sağlayarak kültür, sanat, çevre ve eğitim gibi ana konularda gerçekleştirilmesi beklenen öncelikli projelerin neler olduğunu vatandaşların verdiği cevaplarla anında ölçtü.

Beylikdüzü'nü markalaştırmak ve marka değerini arttırmak amacıyla Beylikdüzü Belediyesi içine halkın da dahil olduğu Beylikdüzü Halk Danışma Meclisi adıyla bir etkinlik düzenledi. Öncesinde toplumun önde gelen kanaat önderleri ve STK'lar yapılan "Beylikdüzü Geleceğine Yürüyor" proje tanıtım sunumu, bu defa Beylikdüzü Barış ve Sevgi Buluşmaları'nın son günü de oldukça kalabalık bir vatandaş topluluğu için gerçekleştirildi.

"Fark Yarattık"

Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, herkesi bu meclise davet ettiğini belirterek, "İstanbul'da fark yaratan bir çalışma ortaya koyuyoruz. Daha yaşanır, daha yeşil, daha kolay ulaşılır ve daha eğlenceli bir Beylikdüzü için kararlarımızı birlikte alacağız. İlçeyi markalaştırmak için hepinizin fikir ve önerilerini alacağız" dedi. İmamoğlu ayrıca sadece bu tür alanlarda değil, mahallerde kalkındırma kalkındırma noktaları kurarak açık, anlaşılabilir ve ulaşılabilir yönetim anlayışına devam edeceklerini belirtti.

Soru-Cevap Bölümü Etkili Geçti

Konuşmanın ardından Beylikdüzü Halk Danışma Meclisi'nin asıl amacını hayata geçirmek amacıyla halka yönetilen anket soruları bölümüne geçildi. Sunucu Korhan Abay ve Başkan İmamoğlu yönetiminde sorulan sorulara vatandaşlar ellerindeki tablet ve akıllı telefonlarla cevap vererek projeler hakkında düşüncelerini belirttiler. Yüzlerce kişinin katıldığı anket soruları dev ekrana yansıtıldı, cevaplar yüzdelik dilim olarak anında ekranda yerini buldu. Vatandaşlara ilçenin ana gereklilikleri olan projeler soruldu ve algıları ölçüldü. Özellikle halka Yaya Öncelikli Bulvar Projesi, Yaşam Vadisi, Üç Köy Üç Meydan Projesi, eğitim, kültürel ve sosyal politikalarla ilgili birçok soru yöneltildi.

Beylikdüzü Logosunu Seçecek

Gecenin asıl sürprizi ise Beylikdüzü Belediyesi'nin yenilenecek kurumsal kimliğinin en önemli tarafı logo örneklerinin vatandaşlara sorulması oldu. 6 çeşit logonun halka sunulduğu etkinlikte, tüm Beylikdüzü sakinlerinin www.beylikduzugelecegineyuruyor.com adlı adrese girerek logo oylamasına katılmaları da istendi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Beylikdüzü Belediyesi Ekrem İmamoğlu Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title